Τρεις ομάδες για μία θέση στα play off

Περού, Κολομβία και Χιλή, είναι οι τρεις ομάδες  που διεκδικούν το εισιτήριο των play-off

Περού, Κολομβία και Χιλή, είναι οι τρεις ομάδες  που διεκδικούν το εισιτήριο των play-off (απέναντι σε ομάδα από τη ζώνη της Ασίας) που εξασφαλίζει η πέμπτη θέση στον όμιλο της  Νότιας Αμερικής. Η  απάντηση στο…ερώτημα θα δοθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/03), μετά την 18η και τελευταία αγωνιστική, καθώς Βραζιλία, Αργεντινή, Ισημερινός και Ουρουγουάη, εξασφάλισαν τα απευθείας τέσσερα εισιτήρια για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Το Περού, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε θέση play off, κρατάει την τύχη στα…χέρια του, γνωρίζοντας πως αρκεί μία νίκη όταν θα υποδεχθεί την -8η και αδιάφορη-Παραγουάη, για να συνεχίσει, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα στους άλλους δύο αγώνες.
Μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα, με τρεις σερί ήττες εντός έδρας, οι Περουβιανοί ανέκαμψαν και δεν έχασαν ξανά εντός έδρας.
Αλλά το παραμικρό λάθος από τους άνδρες του Ρικάρντο Γκαρέκα θα μπορούσε να ωφελήσει την Κολομβία, αυτή τη στιγμή 6η σε  απόσταση ενός βαθμού από τους Περουβιανούς, η οποία επισκέπτεται την-ουραγό- Βενεζουέλα, με λογικές πιθανότητες επιτυχίας.

Οι Κολομβανοί έχουν επίσης την καλύτερη διαφορά τερμάτων, από τους τρεις διεκδικητές, 0 έναντι -5 για Περού και Χιλή. Όμως η Κολομβία, έχει κερδίσει μόνο έναν από τους οκτώ εκτός έδρας αγώνες της.

Η Χιλή μπορεί επίσης να…«βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», υπό την προϋπόθεση ότι οι αντίπαλοί της σκοντάψουν, εάν νικήσει στο Σαντιάγο την Ουρουγουάη, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση.
Όμως οι συμπαίκτες του Αρτούρο Βιδάλ, έχουν κερδίσει μόνο τρία από τα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια τους σε αυτή τη φάση, έχοντας δύο ήττες.

Το πρόγραμμα:

18η αγωνιστική:
Τετάρτη 30/3

Βολιβία-Βραζιλία
Ισημερινός-Αργεντινή
Περού-Παραγουάη
Χιλή-Ουρουγουάη
Βενεζουέλα-Κολομβία

Η βαθμολογία (σε 17 αγώνες)

1. Βραζιλία    42 (36-5) *
2. Αργεντινή   38 (26-7) *
3. Ισημερινός  25 (26-18)
4. Ουρουγουάη  25 (20-22)
5. Περού       21 (17-22)
6. Κολομβία    20 (19-19)
7. Χιλή        19 (19-24)
8. Παραγουάη   16 (12-24)
9. Βολιβία     15 (23-38)
10. Βενεζουέλα 10 (14-33)
* Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ η ομάδα που θα καταταγεί 5η θα διεκδικήσει σε διηπειρωτικά play-off την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy