Μουζουρίδης: “Να πιστέψει ο κόσμος ξανά την Κύπρο και το μπάσκετ – Προτεραιότητα μας είναι να έρθει η Εθνική Ελλάδας”

Σημερινές(29/3) ραδιοφωνικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΚΟΚ μετά την ανάθεση ομίλου Ευρωμπάσκετ 2025 στην Κύπρο

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Ανδρέας Μουζουρίδης, μετά την ανάθεση ομίλου Ευρωμπάσκετ 2025 στην Κύπρο, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, σχολιάζοντας αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά:

“Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε πετύχει. Μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος να διεκδικεί και να παίρνει ανάθεση ομίλου Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν χώρες μεγαθήρια που το διεκδικούν και δεν τα καταφέρνουν πότε.

Ήταν ένας στόχος να έχουμε τη μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία της ΚΟΚ. Το Κυπριακό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια θα είναι στα δρόμενα. Να πιστέψει ο κόσμος ξανά την Κύπρο και το μπάσκετ. Να αγκαλιάσουν ξανά τις προσπάθειες. Να έρθουν τα παιδιά στις ακαδημίες ξανά. Δεν μου αρέσει να μιλώ για το παρελθόν. Ότι έγινε, έγινε. Μπήκαν νέα σχέδια, νέες ιδέες. Μόνο όσοι ήταν εδώ έζησαν αυτά τα συναισθήματα σήμερα. Είμαι ευγνώμων που ήταν  όλοι εδώ μαζί μας. Ειδικά για τον Υπουργό Οικονομικών. Τώρα αντιλήφθηκα τι έχουμε πετύχει μετά από τόσα χρόνια. Θρύλοι του μπάσκετ στήριξαν την Κύπρο”.

Πότε γεννήθηκε η ιδέα: “Η ιδέα γεννήθηκε πριν ένα χρόνο με τον Άθω Αντωνίου. Επειδή είναι και στο συμβούλιο της FIBA Europe ήξερε τι έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε αρκετές πιθανότητες, δεν θα το κρύψουμε, αλλά είχαμε και κάποια εμπόδια τα οποία ξεπεράστηκαν”.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: “Ήταν ένα δυνατό χαρτί. Βοήθησε αρκετά. Το κυριότερο που μας έδωσε την ανάθεση, ήταν η παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, της Κυβέρνησης. Έλεγε σε όλους, ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και έπαιξε μεγάλο ρόλο”.

Για το αν θα έρθει η Εθνική Ελλάδας: “Ήδη μας έχουν πλησιάσει και από άλλες Ομοσπονδίες για να έρθουν στην Κύπρο, αλλά η προτεραιότητα μας είναι να έρθει η Εθνική Ελλάδας, η επίσημη αγαπημένη στο νησί μας”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy