Τσέρνομπιλ: «Αυτοκτονία Ρώσων στρατιωτών, oδήγησαν στο απαγορευμένο Κόκκινο Δάσος»

Οι δύο εργαζόμενοι στο Τσερνόμπιλ δήλωσαν ότι είδαν ρωσικά τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται μέσα από το Κόκκινο Δάσος.

Ρώσοι στρατιώτες που κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ οδήγησαν απροστάτευτοι μέσα από μια εξαιρετικά τοξική ζώνη που ονομάζεται Κόκκινο Δάσος, ανασηκώνοντας σύννεφα ραδιενεργού σκόνης, δήλωσαν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό.

Οι στρατιώτες οδήγησαν τα τεθωρακισμένα οχήματά τους χωρίς εξοπλισμό κατά της ακτινοβολίας, σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο Reuters.

Και οι δύο βρίσκονταν σε υπηρεσία όταν τα ρωσικά άρματα μάχης εισήλθαν στο Τσέρνομπιλ στις 24 Φεβρουαρίου και ανέλαβαν τον έλεγχο.

Οι δύο εργαζόμενοι δήλωσαν ότι είδαν ρωσικά τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται μέσα από το Κόκκινο Δάσος, το οποίο είναι το πιο μολυσμένο από ραδιενέργεια τμήμα της ζώνης γύρω από τον σταθμό.

Ένας από τους εργαζομένους χαρακτήρισε ως «αυτοκτονικό» αυτό που συνέβη για τους στρατιώτες, επειδή η ραδιενεργή σκόνη που εισέπνευσαν ήταν πιθανό να προκαλέσει εσωτερική ακτινοβολία στο σώμα τους.

Μια τεράστια περιοχή γύρω από το Τσέρνομπιλ είναι απαγορευμένη ζώνη σε όποιον δεν εργάζεται εκεί ή έχει ειδική άδεια, αλλά το Κόκκινο Δάσος θεωρείται τόσο μολυσμένο που ακόμη και οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο δεν επιτρέπεται να πάνε εκεί.

Πηγή: ΣΚΑΪ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy