Οι οδηγοί συμφώνησαν να αγωνιστούν στην Τζέντα

Κανονικά το Grand Prix στην Τζέντα, παρά τις ανησυχίες για τη βομβιστική επίθεση

Παρά την απόφαση της F1 να διεξαχθεί κανονικά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, 2ο στο εφετινό πρωτάθλημα, μετά τη βομβιστική επίθεση στην Τζέντα από αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οδηγοί είχαν μεταμεσονύχτια συνάντηση για να αποφασίσουν και οι ίδιοι αν θέλουν να αγωνιστούν. Μετά από τέσσερις ώρες κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο και με τους αρχηγούς των ομάδων να μεταφέρουν τις εξελίξεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, οι πιλότοι έλαβαν την απόφαση να αγωνιστούν στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Ο στόχος των ανταρτών Χούτι ήταν οι εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco, περίπου 10χλμ μακριά από την πίστα της F1 και ως αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης η έναρξη του δεύτερου γύρου των δοκιμαστικών καθυστέρησε κατά 15 λεπτά την Παρασκευή (25/3).

Αρχικά, οι διοργανωτές, έπειτα από μία πρώτη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως το GP της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ αμέσως μετά το FP2 υπήρξε δεύτερο μίτινγκ, στο τέλος του οποίο ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι διαβεβαίωσε πως υπάρχει ασφάλεια για να συνεχιστεί το GP.

Όμως, η ανησυχία των οδηγών ήταν εύλογη και εν τέλει χρειάστηκε η δική τους σύσκεψη για να… πειστούν να αγωνιστούν.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy