Παραμένουν τα χειμωνιάτικα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, σήμερα το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα παράλια καθώς και τοπική χιονόπτωση στα ορεινά.

Σταδιακά μεμονωμένα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Κυριακή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασταθής και ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα παράλια καθώς και τοπική χιονόπτωση στα ορεινά. Σταδιακά μεμονωμένα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί για να τραπούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Αρχικά αναμένονται τοπικές και σύντομα μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και παροδικά μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 5 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και πιθανό τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού και πιθανό μεμονωμένη παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ αργότερα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Κυριακή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 52 εκατοστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy