Ένα βήμα από το Κατάρ Ισημερινός και Ουρουγουάη

Πίσω από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, που έχουν ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο αγώνας…μαίνεται τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των προκριματικών, όπου οι τέσσερις καλύτερες ομάδες ταξιδεύουν απευθείας για τη Ντόχα και η πέμπτη θα εξακολουθήσει σε διηπειρωτικό play-off.
 
 Ο Ισημερινός ένα βαθμό από το Κατάρ 
 Μετά τους δύο γίναντες της Νότιας Αμερικής ο Ισημερινός είναι ένα πολύ μικρό βήμα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αφού χρειάζεται μόνο έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκριση χωρίς να εξαρτάται από άλλους, η Ουρουγουάη θα είναι επίσης κοντά εάν τα καταφέρει στον «τελικό» της κόντρα στο Περού κατά την 17η και προτελευταία ημέρα των προκριματικών στη Νότια Αμερική.
 Ο Ισημερινός θα μπορούσε ακόμη και να κλείσει θέση στο Μουντιάλ και με ήττα, εάν η Ουρουγουάη κερδίσει το Περού και η Χιλή δεν καταφέρει να πάρει και τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Βραζιλία.
 Η Ουρουγουάη θα μπορούσε επίσης να τους συνοδεύσει στο αεροπλάνο για το Κατάρ εάν νικήσει το Περού και η Χιλή δεν καταφέρει να νικήσει τη Βραζιλία.

 Έτσι γίνεται αντιληπτό ότι θα χρειαζόταν σχεδόν…κατακλυσμός για να μην βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Ισημερινός, έχοντας χάσει εκείνο το 2018. Στην 3η θέση του ομίλου, επωφελούμενος από μια ευνοϊκή διαφορά τερμάτων, ο Ισημερινός  αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Παρασκευής εκτός έδρας την Παραγουάη- ήδη αποκλεισμένη-, και μετά θα αγωνιστεί εντός έδρας κόντρα στην Αργεντινή. 
 Ακόμη και στο σενάριο καταστροφής, η εθνική με επικεφαλής τον ιστορικό κορυφαίο σκόρερ και αρχηγό της, Ένερ Βαλένθια, θα ήταν πέμπτη και σε θέση play off απέναντι σε μια ομάδα από τη ζώνη της Ασίας.

Σε θέση ισχύος η Ουρουγουάη
 Πάντως εάν κάποιος υπολογίσει λογικά ως τρίτο τον Ισημερινό, η τέταρτη και  τελευταία θέση απευθείας πρόκρισης και η θέση των διηπειρωτικών play off , θα κριθούν μεταξύ της Ουρουγουάης, του Περού και της Χιλής, που είναι μεταξύ τους σε απόσταση τριών βαθμών, ενώ  ακόμη και η Κολομβία, που διατηρεί τις ελπίδες με τέσσερις βαθμούς πίσω από το 5ο Περού.
 Το Περού που βρίσκεται στην πέμπτη θέση ελέγχει επίσης τη μοίρα του και έχει την ευκαιρία να περάσει στις αυτόματες προκριματικές θέσεις όταν επισκεφτεί την ομάδα ακριβώς από πάνω του, την Ουρουγουάη, την προτελευταία αγωνιστική.

 Όμως σίγουρα σε θέση ισχύος θα βρεθεί η Ουρουγουάη των Λουίς Σουάρες και  Έντινσον Καβάνι, αν κερδίσει το Περού τα ξημερώματα της Παρασκευής στο στάδιο Centenario.
 Όπως είπε ο 36χρονος αρχηγό ςτης Celeste, Ντέγκο Γοδίν «έρχεται η στιγμή να παίξουμε έναν πρώτο τελικό».
 Ο αμυντικός, ο οποίος έφυγε από την Κάλιαρι για το πρωτάθλημα Βραζιλίας και την Ατλέτικο Μινέιρο φέτος τον χειμώνα, λέει ότι «σκεπτόταν προσωπικά αυτό το ματς κάθε μέρα».
 Θα είναι μόνο η τρίτη συνάντηση στον πάγκο της Ουρουγουάης για τον Ντιέγκο Αλόνσο, διάδοχο του θρυλικού Όσκαρ Ταμπάρες, που έφυγε τον Νοέμβριο μετά από 15 χρόνια.
 Τέσσερις συνεχόμενες αποτυχίες είχαν δημιουργήσει…σύννεφα τον ορίζοντα της Ουρουγουάης , στο δρόμο προς το Κατάρ. Μια τρίτη συνεχόμενη νίκη υπό τον Αλόνσο θα τα καθάριζε. 
Μόνο η Χιλή, η οποία αγωνίζεται τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Βραζιλία πριν υποδεχθεί την Ουρουγουάη την τελευταία μέρα, θα μπορούσε στη συνέχεια να στερήσει από τον Λουίς Σουάρες την απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. 
 Έτσι κι αλλιώς η Χιλή φαίνεται ότι θα χρειαστεί να ξαναγράψει την ιστορία για να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να φτάσει στο Κατάρ. Στην έκτη θέση, η La Roja θα ταξιδέψει στο Maracana για να αντιμετωπίσει τη Βραζιλία, μια ομάδα απέναντι στην οποία δεν έχει σκοράρει ποτέ εκτός έδρας στην ιστορία των προκριματικών.


Το πρόγραμμα των προκριματικών για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής:

Παρασκευή 25/3 
17η αγωνιστική:
Ουρουγουάη – Περού
Βραζιλία – Χιλή
Παραγουάη – Ισημερινός
Κολομβία – Βολιβία

Σάββατο 26/3
Αργεντινή – Βενεζουέλα

18η αγωνιστική:
Τετάρτη 30/3
Βολιβία-Βραζιλία
Ισημερινός-Αργεντινή
Περού-Παραγουάη
Χιλή-Ουρουγουάη
Βενεζουέλα-Κολομβία


Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1. Βραζιλία    39 (32-5) *
2. Αργεντινή   35 (23-7) *
3. Ισημερινός  25 (25-15)
4. Ουρουγουάη  22 (19-22)
5. Περού       21 (17-21)
6. Χιλή        19 (19-20)
7. Κολομβία    17 (16-19)
8. Βολιβία     15 (23-35)
9. Παραγουάη   13 (9-23)
10. Βενεζουέλα 10 (14-30)
* Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

 * Οι πρώτες τέσσερις ομάδες εξασφαλίζουν την παρουσία τους στην τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ η ομάδα που θα καταταγεί 5η θα διεκδικήσει σε διηπειρωτικά play-offs την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy