Η τροποποίηση της ΚΦ, οι επιφυλάξεις και ανησυχίες και οι θέσεις των εμπλεκομένων…

Σήμερα(23/3) στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής η συζήτηση για τροποποίηση του νόμου της Κάρτας Φιλάθλου

Μετά την κατάθεση της πρότασης νόμου από τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, με την οποία εισηγείται τη δημιουργία κάρτα μέλους, την οποία θα εκδίδουν τα σωματεία, αντί ο ΚΟΑ, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των οργανωμένων οπαδών, το Υπουργείο μελέτησε τη συγκεκριμένη πρόταση, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του και τις ανησυχίες του, για τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου.

Μάλιστα, το Υπουργείο τραβά κόκκινες γραμμές στις όποιες τροποποιήσεις, αφού μια παρόμοια πρόταση είχε κατατεθεί και στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενόκάτι που ενδεχομένως να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εντοπισμό νομικών κενών από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας στην πρόταση Ευσταθίου, θέση την οποία αναμένεται να εκφράσουν ενώπιον της Επιτροπής Νομικών, η οποία συνεδριάζει σήμερα(23/3) το πρωί για το συγκεκριμένο θέμα. Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και η Αστυνομία, η οποία εκτιμά ότι η κάρτα φιλάθλου βοήθησε στην αποτροπή επεισοδίων στα γήπεδα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αναμένεται να τοποθετηθούν οι πρόεδροι των σωματείων των μεγάλων ομάδων, όπως επίσης και εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών, για να θέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος, οι οποίες είναι κατά βάση θετικές σε μια τέτοια τροποποίηση. Όλες οι ομάδες πλην της ΑΕΛ και του Απόλλωνα τοποθετούνται θετικά στο ενδεχόμενο να αναλάβουν την έκδοση των καρτών μέλους, με τις δύο ομάδες της Λεμεσού να μην έχουν εκφραστεί επί του θέματος, πάγια όμως θέση τους ήταν η πλήρης κατάργηση της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τάσσονται ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όσον αφορά τα κόμματα φαίνεται να έχουν και τα κόμματα, τα οποία βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί ο νόμος.

 

Ο ΔΗΣΥ, φαίνεται να είναι θετικό στην πρόταση Ευσταθίου, ωστόσο θα αναμένει τη στάση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η οποία κατέθεσε σημείωμα για τις απόψεις της, το οποίο θα αναγνώσει ενώπιον της Επιτροπής.

Το ΑΚΕΛ, ήταν πάγια η θέση του κατά της δημιουργίας κάρτας φιλάθλου, κάτι που σημαίνει πως σε μια ενδεχόμενη τροποποίηση το πιο πιθανό είναι να μην φέρει ένσταση, ωστόσο το κόμμα θα αναμένει να ακούσει όσα θα λεχθούν ενώπιον της Επιτροπής Νομικών και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί. Σημειώνεται ότι βρίσκεται παράλληλα σε συζητήσεις με οπαδικά σύνολα για το όλο θέμα.

Από πλευράς του ΔΗΚΟ τηρούν στάση αναμονής, ενώ θετική είναι και η άποψη της ΕΔΕΚ, αφού την πρόταση κατέθεσε βουλευτής του κόμματος.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το ΕΛΑΜ τάσσεται υπέρ, όπως επίσης και η ΔΗΠΑ και οι Οικολόγοι. Με βάση λοιπόν την στάση των κομμάτων φαίνεται ξεκάθαρα μια ροπή προς τροποποίηση του νόμους, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει κατά τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Νομικών.

Από πλευράς της νυν υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου, φέρεται να είναι κάθετη για μη τροποποίηση του νόμου, για την κάρτα οπαδού, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Αστυνομία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy