Τελειώνει το Financial Fair Play – Η νέα πρόταση

Έτοιμη να ανατρέψει τα δεδομένα αναφορικά με το όριο των εξόδων των συλλόγων με κατάργηση του Financial Fair Play και πρόταση για το 70% του εισοδήματος, ως όριο για την αγορά και τα έξοδα απόκτησης νέων ποδοσφαιριστών φέρνει στο προσκήνιο η UEFA.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, θέλει να βρει έναν εναλλακτικό τρόπο για να «μαζέψει» τα εξοδολόγια των συλλόγων και να «φρενάρει» τις πανάκριβες μεταγραφές, καθώς είδε πως το FFP σε βάθος χρόνου είχε «κενά» τα οποία εκμεταλλεύονταν οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ανισορροπίες.

Σε δημοσίευμά τους την Τρίτη (22/3) οι New York Times, επισημαίνουν πως έρχονται μεγάλες μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, οριοθετώντας ανώτατα όρια αποδοχών, στα πρότυπα των αμερικανικών salaries cup.

Η UEFA έχει ήδη συνομιλήσει τις τελευταίες εβδομάδες με αντιπροσωπεία μεγάλων συλλόγων, ενημερώνοντάς τους για το νέο μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει και πλέον τα κλαμπ δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν το 70% του εισοδήματός τους.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεκσάντερ Τσέφεριν συζητούσε εδώ και χρόνια την επιβολή salary cup, έχοντας να ξεπεράσει την πολυπλοκότητα του ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου και την έντονη αντιπολίτευση που υπήρχε από τους μεγάλους συλλόγους πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Η συμβιβαστική λύση ήρθε μέσω του 70% το οποίο σε πρώτη φάση θα ισχύσει για μία τριετία ως πλάνο προσαρμογής, μίας ευρύτερης πλατφόρμας με συγκεκριμένα όρια, τα οποία θα αποκρυσταλλωθούν μετά το 2025.

Οι νέοι κανόνες μάλιστα, θα προστεθούν στο βιβλίο κανονισμών της UEFA έπειτα από ψηφοφορία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στις 7 Απριλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy