Σίτι-Λιβερπουλ στους “4” του FA Cup, σε περίπτωση πρόκρισης των “κόκκινων” επί της Νότιγχαμ

Λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας, ανάμεσα στην Νότιγχαμ Φόρεστ και στην Λίβερπουλ, διεξήχθη η κλήρωση των ημιτελικών.

Η κληρωτίδα, μάλιστα, ανέδειξε ως αντίπαλο της Μάντσεστερ Σίτι στην τετράδα τη νικήτρια του ζευγαριού, Νότιγχαμ Φορεστ-Λίβερπουλ, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση πρόκρισης των “κόκκινων” θα έχουμε… πρόωρο τελικό.

Στον άλλο ημιτελικό υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η Τσέλσι, η οποία θ΄ αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας στο ντέρμπι του Λονδίνου, με τους “μπλε” να έχουν τον πρώτο λόγο.

Την κλήρωση έκανε ο πρώην στράικερ της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας, Ρόμπι Φάουλερ και, πλέον, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Σαββατοκύριακο των ημιτελικών, που θα διεξαχθούν στις 16 και 17 Απριλίου στο Γουέμπλεϊ.

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά τελικά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντας στην έδρα της Σαουθάμπτον με 4-1.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκε με τον Στέρλινγκ (5′), το ματς ήρθε στα ίσα με αυτογκόλ του Λαπόρτ (45’+), αλλά τελικά ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με πέναλτι στο 61ο λεπτό έδωσε τη λύση και στο 75ο λεπτό ο Φιλ Φόντεν και μετά ο Ριγιάντ Μαχρέζ (78′) σφράγισαν την πρόκριση.

Νωρίτερα η Κρίσταλ Πάλας ήταν σαφώς ανώτερη, νίκησε εύκολα με 4-0 την Εβερτον στο Λονδίνο και πήρε κι αυτή άνετα την πρόκριση για τους ημιτελικούς.

Η ομάδα του Μαρσέλ Ντεσαγί είχε τον έλεγχο του ματς και έφθασε στη νίκη-πρόκριση με τα γκολ των Γκουέχι (25′) και Ματετά (41′). Συνοπτικά τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας:

Μίντλεσμπρο-Τσέλσι             0-2

Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον          4-0

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι    1-4

Νότιγχαμ Φόρεστ-Λίβερπουλ     20/3

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy