Πότε υποχωρεί το ψύχος – Η πρόβλεψη του καιρού

Αυξημένες νεφώσεις αναμένεται σήμερα(15/3) να δώσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ψυχρή αέρια μάζα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή, η οποία ωστόσο από αύριο υποχωρεί.

Σήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις η οποίες αρχικά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, αρχικά μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς, στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους -4 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τετάρτη, για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 52 εκατοστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy