Εκτός διοργανώσεων UEFA οι ρωσικές ομάδες με τη «βούλα» του CAS

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης απέρριψε την προσφυγή της Ρωσίας κατά του αποκλεισμού της από την UEFA, επικυρώνοντας τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Για την ώρα, η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Λειψία για τη φάση των «16» του Europa League (η γερμανική ομάδα προκρίθηκε άνευ αγώνων στα προημιτελικά), το επόμενο διάστημα όμως μπορεί να εμποδίσει τη συμμετοχή της εθνικής Ρωσίας στο Nations League ή στα προκριματικά του EURO 2024.

Σημειώνεται ότι η σημερινή απόφαση του CAS αφορά μόνο τις διοργανώσεις της UEFA. Εκκρεμεί η απόφαση, που αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας, στην αντίστοιχη προσφυγή κατά της FIFA, η οποία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία απέκλεισε την εθνική Ρωσίας από τα πλέι-οφ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy