Το μεγαλύτερο ταλέντο της Ουκρανίας ζει στα καταφύγια

Η συγκίνηση είναι απέραντη για τον Φερνάντο Βαλέντε όταν μιλά για τον Γκεόργκι Σουντάκοφ, το πρώην πουλέν του που τώρα αντιμετωπίζει τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρώην προπονητής της Β΄ ομάδας της Σαχτάρ Ντόνετσκ διηγήθηκε τη σκληρή μοίρα του 19χρονου επιθετικού μέσου, ενός πολλά υποσχόμενου ταλέντου της πρώτης ομάδας, που αυτή τη στιγμή αναγκάζεται να κρύβεται στο καταφύγιο λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Ο Σουντάκοφ είναι ένα παιδί με τεράστιες δυνατότητες, που έχει το επίπεδο να παίξει για την Μπαρτσελόνα ή τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω προπονήσει στην 20χρονη καριέρα μου και ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς που είχα ποτέ», είπε ο Βαλέντε στο ισπανικό πρακτορείο.

«Στο κινητό μου έχω μια φωτογραφία πριν από τη σύγκρουση, εκείνου και της κοπέλας του, που είναι έγκυος. Τώρα βρίσκεται σε ένα καταφύγιο και είναι λυπημένος».

Τον Μάιο του 2021 ο Σουντάκοφ είχε την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ουκρανίας του Αντρέι Σεφτσένκο. Συνολικά έχει φορέσει ήδη τρεις φορές τη φανέλα της. «Όνειρα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, δεσμεύτηκαν σε ένα καταφύγιο για έναν παράλογο πόλεμο», θρηνεί ο Βαλέντε.

«Ναι, κλαίω και προσεύχομαι γι΄ αυτό το ζευγάρι και για όλους τους νεαρούς παίκτες και φίλους που άφησα πίσω σε μια Ουκρανία που με έκανε χαρούμενο για δύο χρόνια. Η καρδιά μου είναι ραγισμένη», συνέχισε ο τεχνικός, ο οποίος έφυγε από τον πάγκο της Β΄ ομάδας της Σαχτάρ στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Ο Άντρι Σεφτσένκο, προπονητής του Σουντάκοφ, κάνει σπαραχτικές εκκλήσεις για βοήθεια από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στον ρωσικό λαό», είχε πει στο Sky Sports στην αρχή της κρίσης. «Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς μπορείτε να το ανεχτείτε αυτό. Σας ικετεύω, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, να σταματήσετε τον πόλεμο. Βγείτε στο δρόμο. Πείτε τις απόψεις σας. Μπορείτε να σταματήσετε τον πόλεμο και πρέπει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy