ΑΕΛ: Νίκη με το μυαλό στο Κύπελλο!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΛ 0-1(Τεισέιρα(65΄)

Χωρίς πολλές και αξιόλογες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ που βρήκε την ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό στο ισόπαλο 0-0. Στον ίδιο περίπου ρυθμό κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο με τον προπονητή της ΑΕΛ να δοκιμάζει κάποια πράγματα ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με την Ομόνοια και τον Τεισέιρα να κρίνει την έκβαση του παιχνιδιού με το εύστοχο του πέναλτι και να δίνει τη νίκη στην ΑΕΛ.

Οι φάσεις έλειψαν από το παιχνίδι με την ΑΕΛ να είναι ελαφρώς καλύτερη, έχοντας τρία σουτ ως τελικές προσπάθειες, με τον Παπαφώτη και τον Έουλερ, ενώ στον αντίποδα ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν αυτοί που υπερείχαν και πάλι ελαφρώς στην κατοχή της μπάλας με 53% έναντι 47% των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε πιο επιθετικά στον αγώνα και είχε μια φάση με τον Έουλερ, ενώ στο 64ο λεπτό και μετά από παρέμβαση του VAR, κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μανρίκε στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Τεισέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΛ με 1-0.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 70΄ είχε την πρώτη του τελική με τον Χαραλάμπους να πλασάρει, η μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ που δεν έφερε κάτι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχθηκε όμως η αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ, που ήταν πάρα πολύ καλή δεν τον άφηνε να απειλήσει.

Στο 84΄ο Μουκτάρης για τον Ολυμπιακό έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Φραντζή και δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την κόκκινη κάρτα και ευτυχώς για την ομάδα της ΑΕΛ, ο νεαρός Φραντζής δεν έπαθε κάτι το σοβαρό. Αδιαμφισβήτητα ήταν μια αδικαιολόγητη ενέργεια, που αποδέχθηκε ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων και ζήτησε συγνώμη κάτι που τον τιμά!

Τελικά δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ στα τελευταία λεπτά αλλά και στις καθυστερήσεις που δόθηκαν, με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 1-0 και πλέον να βλέπει τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Ομόνοια την ερχόμενη Τετάρτη(16/3).

 

Κίτρινες: Πεχλιβάνης / Μπαλντέ

Κόκκινη: Μουκτάρης

Ολυμπιακός: Μολ, Μποβέδα, Μουκτάρης, Κα(57΄Ευτυχίδης), Γουίλσον(76΄Τιάγκο), Μανρίκε, Πεχλιβάνης(57΄Μανιάς), Κονφέ, Ντιαγνέ, Γουακασό(76΄Μακρής), Χαραλάμπους(82΄Κυριάκου)

Αναπληρωματικοί: Κόβατς, Τσούπιτς, Γκουστάβο, Μακρής, Χριστοδούλου, Ευτυχίδης, Πηλαβάς, Νάνι, Κυριάκου, Μανιάς, Τιάγκο

 

ΑΕΛ: Μέγερι, Τεϊσέιρα, Νταβόρ, Σάντος, Έουλερ(67΄Τόρες), Ριέρα(46΄Μπαλντέ), Ανδρέου(46΄Μαρόζα), Παπαφώτης(75΄Φραντζής), Μαζάν, Μιλιντσεάνου(67΄Τσέποβιτς), Ριστέφσκι

Αναπληρωματικοί: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάφερφελντ, Τσέποβιτς, Τόρες, Αντωνίου, Σωτηρίου, Μαϊντεβατς, Μπαλντέ, Μαρόζα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy