Η Ίντερ πήγε για το θαύμα, η Λίβερπουλ πάει προημιτελικά!

Η Ίντερ πήγε για μια τεράστια ανατροπή, προηγήθηκε με γκολάρα του Λαουτάρο στο «Άνφιλντ» αλλά η αποβολή του Σάντσες την άφησε απλά με μία νίκη (0-1) που δεν έφτανε μετά την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς.

Η Ίντερ κοίταξε στα μάτια την Λίβερπουλ, αλλά αυτό δεν έφτανε! Οι «νερατζούρι» δεν μάσησαν από την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς, προηγήθηκαν με τρελή γκολάρα του Λαουτάρο Μαρτίνες, αλλά στα… καπάκια η αποβολή του Σάντσες τους στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσουν την πρόκριση και έμειναν με μια τιμητική νίκη (0-1), με το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά να πηγαίνει στη Λίβερπουλ.

Εξαιρετική ακόμη και με δέκα ποδοσφαιριστές η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι που δεν φοβήθηκε τους «reds» και μπήκε στο χορτάρι για να διεκδικήσει τις πιθανότητές της, με την Λίβερπουλ να έχει τρία δοκάρια και ένα… άχαστο στις καθυστερήσεις, αλλά τελικά να δέχεται μια αναίμακτη ήττα που την έστειλε στους «8».

Κομβική η αποβολή του Σάντσες στο 63’, ενώ η Ίντερ είχε προηγηθεί ένα λεπτό αργότερα…

Το ματς

Εξαιρετικός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με την Ίντερ να παίζει σαν ομάδα της Premier League και να κοιτάζει κατάματα την Λίβερπουλ, φτιάχνοντας και την πρώτη φάση στο ματς αλλά το σουτ του Ντάμφρις (7’) σταμάτησε στην αγκαλιά του Άλισον. Η Ίντερ εβγαινε με πολύ καλές προϋποθέσεις στην κόντρα, αλλά η τελική πάσα-επιλογή ήταν πάντα κακή και τα χαλούσε όλα, με την Λίβερπουλ να προσπαθεί να απειλήσει σε σετ παιχνίδι αλλά να μην το καταφέρνει ιδιαίτερα. Λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους ένα ιατρικό συμβάν στις κερκίδες σταμάτησε το ματς για ένα τρίλεπτο. Με την επανέναρξη η Λίβερπουλ μπήκε με το πόδι στο γκάζι, η Ίντερ έδειξε να είναι «παγωμένη» και οι γηπεδούχοι άγγιξαν το προβάδισμα, αλλά η κεφαλιά του Μάτιπ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι στην μόνη καλή φάση των «reds» στο πρώτο μέρος.

Το ματς είχε ένταση, μονομαχίες, κάρτες αλλά και εξαιρετικό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και την κερκίδα να μπαίνει στην εξίσωση. Η Λίβερπουλ είχε δεύτερο δοκάρι στο 52’ αλλά ο Σαλάχ που πήρε το ριμπάουντ από την έξοδο του Χαντάνοβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία, με το αριστερό δοκάρι να τον σταματά, με την Ίντερ να αγγίζει το γκολ στο 60ο λεπτό. Τρομερή αντεπίθεση από την ομάδα του Ιντζάγκι, με τον Πέρισιτς να γυρίζει, τον Σάντσες να κάνει υπέροχη προσποίηση και τον Λαουτάρο να γίνεται κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, όντας έτοιμος να εκτελέσει τον Άλισον αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα σώματα. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, οι «νερατζούρι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα χάρη σε μια απίθανη έμπνευση του Λαουτάρο, βάζοντας… φωτιά στο παιχνίδι.

Μετά από κλέψιμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Σάντσες βρήκε τον Λαουτάρο ο οποίος άφησε την μπάλα να στρωθεί μπροστά του και με απίθανο μονοκόμματο σουτ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Άλισον που δεν μπορούσε να το βγάλει για το προβάδισμα της Ίντερ (0-1). Αυτό το γκολ έδωσε ενθουσιασμό και… φόρα στους παίκτες των φιλοξενούμενων, αλλά αυτό μάλλον δεν ήταν για καλό. Και αυτό διότι στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σάντσες πήγε με φόρα σε μια φάση, βρήκε πρώτα την μπάλα αλλά πάνω στο γλίστρημά του και τον Φαμπίνιο στον αστράγαλο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μια αποβολή που έκοψε τα φτερά των «νερατζούρι», αφού πλέον το έργο τους ήταν υπερβολικά δύσκολο. Σαν να βρίσκονταν και πάλι στην… αρχή. Η Λίβερπουλ πήρε την κατοχή και τα ηνία, περιόρισε στο μισό γήπεδο την Ίντερ και πήγε να τελειώσει το ματς στο 76’ όταν ο Σαλάχ είδε το μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε να σταματάει στο δεξί δοκάρι. Η ώρα περνούσε, ο Ιντζάγκι έκανε τις αλλαγές του μπας και σπρώξει την ομάδα του σε ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα, αλλά δεν το κατάφερε. Οι «reds» έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, δεν το βρήκαν ούτε με τον Ντίαζ εξ επαφής στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και στο 90’+5’ η Ίντερ κέρδισε ένα φάουλ κάτω από τον άξονα, αλλά ο Βιδάλ το σπατάλησε και ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά.

Η πρόκριση πήγε στη Λίβερπουλ, κυρίως χάρη στην κυνικότητα που έδειξε στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στον πρώτο αγώνα, με την Ίντερ να παίρνει το χειροκρότημα αλλά να μένει και με άδεια χέρια…

MVP: Ο Αρτούρο Βιδάλ έκανε ΤΡΟΜΕΡΟ παιχνίδι! Έκοβε και έραβε, μοίραζε μπάλες και τραβούσε την Ίντερ στην επίθεση, κλείνοντας παράλληλα τους διαδρόμους προς την εστία του Χαντάνοβιτς.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τζόουνς (65’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα (65’ Χέντερσον), Σαλάχ, Ζότα (83’ Ντίαζ), Μανέ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Βράι (46’ Ντ’ Αμπρόζιο), Μπαστόνι, Ντάμφρις (75’ Νταρμιάν), Βιδάλ, Μπρόζοβιτς (75’ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (83’ Βεσίνο), Πέρισιτς, Σάντσες, Μαρτίνες (75’ Κορέα).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy