Νέος προπονητής της Ομόνοιας ο Νιλ Λένον

Προπονητής της Ομόνοιας είναι και επίσημα από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας (7/3) ο Νιλ Λένον. Ο 50χρονος Βορειοιρλανδός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι» μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ο Λένον έκανε σπουδαίο όνομα στον πάγκο της Σέλτικ, την οποία καθοδήγησε σε 335 αγώνες κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ. Επιπλέον, τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 κατάφερε να πετύχει την είσοδο της Σέλτικ στους ομίλους του Champions League, ενώ σε μία περίπτωση οι «Κέλτες» προκρίθηκαν και στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σπουδαίο έργο ο Λένον επιτέλεσε και στην Χιμπέρνιαν, της οποίας κάθισε στον πάγκο σε 122 αγώνες. Κατάφερε να επαναφέρει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία Σκωτίας ως πρωταθλήτρια στην Championship, μετά από τρία χρόνια απουσίας, ενώ την επόμενη σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση κερδίζοντας «εισιτήριο» για το Europa League.

Αναδείχθηκε τρεις φορές προπονητής της χρονιάς, ενώ είναι ο μοναδικός που έχει κατορθώσει να κερδίσει το treble (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ) στη Σκωτία ως προπονητής και ως ποδοσφαιριστής. Ο Λένον παραλαμβάνει την Ομόνοια στην πρώτη θέση των Play Out και στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy