Aπό το…καταφύγιο στον τελικό του Lyon Open

Η Ουκρανή τενίστρια Νταγιάνα Γιαστρέμσκα, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της μετά την εισβολή της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι παραμένει δυνατή, μετά την πρόκρσή της στον τελικό του Lyon Open.

Το νούμερο 128 του κόσμου κέρδισε χθες τη Ρουμάνα Σοράνα Τσιρστέα με 7-6(5) 4-6 6-4 σε δύο ώρες και 31 λεπτά σε μια σκληρή νίκη στη διοργάνωση WTA 250.

Η 21χρονη και η μικρότερη αδερφή της Ιβάνα πέρασαν δύο νύχτες σε έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης την περασμένη εβδομάδα πριν οι γονείς τους, τους στείλουν από την Ουκρανία στη Ρουμανία και στη συνέχεια στη Γαλλία.

«Διαβάζω πολλές ειδήσεις κάθε μέρα», είπε η Γιαστρέμσκα σε συνέντευξη Τύπου. «Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας λαμβάνω μηνύματα με τα νέα. Μερικές φορές ξυπνάω και διαβάζω τι συμβαίνει, ειδικά με την πόλη μου. Επομένως, δεν θα έλεγα ότι κοιμάμαι πολύ καλά εδώ. Ξυπνάω αρκετά κουρασμένη το πρωί. Αλλά το πνεύμα μου είναι αρκετά δυνατό αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό νομίζω ότι μπορώ να αντιμετωπίσω όλα όσα συμβαίνουν. Είμαι Ουκρανή και ο ουκρανικός λαός είναι πολύ δυνατός. Μπορείτε να το δείτε τώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου.»

Σήμερα θα αντιμετωπίσει την 33χρονη Κινέζα Ζανγκ Σουάι σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο μετά τον θρίαμβό της στο Στρασβούργο το 2019. Η Ζανγκ κέρδισε την Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσιά με 6-2 7-5 στον άλλο  ημιτελικό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy