Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο θορυβώδης γείτονας θέλει να κάνει το κουμάντο!

Η ιστορία και η παράδοση είναι στη μεριά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά το παρόν στο Μάντσεστερ γίνεται όλο και πιο… μπλε, με τους «κόκκινους διαβόλους» να φθείρουν χρόνο με τον χρόνο

τα χρόνια της μεγάλης κυριαρχίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Νησί επί παρουσίας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν κατά κανόνα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και τουλάχιστον μέχρι το 2008/09, όταν οι «πολίτες» είχαν τερματίσει μετά βίας στη 10η θέση της βαθμολογίας. Επί της ουσίας, ποτέ μέχρι τότε δεν έπαιρνε στα σοβαρά τη Μάντσεστερ Σίτι, ως μία σοβαρή ανταγωνίστρια για τη διεκδίκηση τίτλων, αφού αυτή ήταν άλλωστε και η πραγματικότητα.

Όλα αυτά μέχρι που οι Άραβες άρχισαν να «σπρώχνουν» τρελά λεφτά στον αγγλικό σύλλογο κι αυτός άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει επίπεδο και όχι μόνο να φτάνει σε αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά να πετυχαίνει και ιστορικά αποτελέσματα, με κορυφαίο όλων το 6-1 στο «Ολντ Τράφορντ» το 2011. Ήταν τότε που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αντιλήφθηκε ότι πλέον η συμπολίτισσα δεν θα αποτελούσε απλά τον αντίπαλο για το τοπικό ντέρμπι, αλλά ένας ακόμα ανταγωνιστής στη μάχη τη Premier League, οπότε έπρεπε να αναλάβει δράση.

Ο Σκωτσέζος είχε πει εκείνη την περίοδο την ιστορική έκφραση, που έχει μείνει στην ιστορία, ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι οι «θορυβώδεις γείτονες» (noisy neighbours), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι το πραγματικό αφεντικό στο Μάντσεστερ παραμένει η Γιουνάιτεντ και ότι η Σίτι απλά φωνάζει λόγω της αγωνιστικής της ανόδου για να την προσέξει ο κόσμος.

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τα χρόνια πέρασαν, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πλέον παρακολουθεί με μεγάλη υπομονή από τις εξέδρες την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας του που παλεύει απλά για την τετράδα, τη στιγμή που η Σίτι εντυπωσιάζει με τον τρόπο που αγωνίζεται όλη την Ευρώπη και μάλιστα ως πρωταθλήτρια. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι από το 2010, η Γιουνάιτεντ μετρά μόλις δύο πρωταθλήματα, τη στιγμή που η Σίτι έχει πανηγυρίσει πέντε τρόπαια της Premier League.

Είναι, λοιπόν, η στιγμή να πει κανείς ότι πλέον το αφεντικό στο Μάντσεστερ είναι η Σίτι;

Οι απόψεις προφανώς θα διίστανται σε αυτό το ζήτημα, αλλά η ουσία είναι να διαχωρίσει κάποιος τα θέματα συζήτησης. Είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η ομάδα με τη μεγαλύτερη παράδοση και τα σπουδαιότερα αποτελέσματα διαχρονικά; Προφανώς και είναι, κάτι το οποίο δεν αποτελεί άποψη, αλλά μια σκληρή πραγματικότητα των αριθμών.

Είναι η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια πολλές κλάσεις ανώτερη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Σαφώς και είναι, και επίσης δεν αποτελεί άποψη, αλλά μια πραγματικότητα που δεν τη συναντά κανείς μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο βάσει της ποιότητας ποδοσφαίρου.

Η εικόνα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν σοκαριστική για τους ανυποψίαστους! Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ό,τι ήθελε στο «Ολντ Τράφορντ» και το τελικό 0-2 ήταν άκρως τιμητικό για τη Γιουνάιτεντ, που θα μπορούσε να καταγράψει άλλη μία «μαύρη» σελίδα, μετά τις ταπεινωτικές ήττες από Τότεναμ και Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια. Ήταν η απόλυτη επίδειξη ισχύος.

Το σημερινό ντέρμπι στο «Έτιχαντ» είναι ακόμα μία ευκαιρία για τη Μάντσεστερ Σίτι να… πατήσει το φετινό… φάντασμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να αποδείξει ότι ναι μεν το παρελθόν δεν είναι αυτό που της ανήκει, αλλά το μέλλον είναι δικό της και έχει όλα τα φόντα να το μετατρέψει σε δική της «ηγεμονία».

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy