Βίντεο – ΣΟΚ με ρεπόρτερ να δέχονται πυρά – “Σταματήστε, είμαστε δημοσιογράφοι”

Ένας ρεπόρτερ του Sky News τραυματίστηκε από πυρά στο Κίεβο. Σοκάρει το βίντεο την στιγμή της επίθεσης

Με τη ζωή τους κινδύνεψαν να πληρώσουν ρεπόρτερ του αγγλικού δικτύου Sky News το «τίμημα» της κάλυψης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, όχημα που μετέφερε τους δημοσιογράφους στο Κίεβο έγινε στόχος πυρών σε μπλόκο, με έναν εξ αυτών να τραυματίζεται στην πλάτη.

Ο cameraman του Sky News κατάφερε να βιντεοσκοπήσει το συμβάν, όπου ακούγονται οι κραυγές αγωνίας αλλά και οι προτροπές προς τους στρατιώτες να σταματήσουν.

Αρχικά, νόμισαν ότι έγιναν στόχος Ουκρανών, ωστόσο εκείνοι έκαναν λόγο για Ρώσους σαμποτέρ.

Οι περιγραφές του Στούαρτ Ράμσεϊ σοκάρουν. Όπως είπε, «θυμάμαι ότι αναρωτιόμουν αν ο θάνατός μου θα ήταν επώδυνος. Χτυπήθηκα στην πλάτη. “Με έχουν χτυπήσει”, φώναξα. Αλλά αυτό που με εξέπληξε ήταν ότι δεν πονούσα τόσο πολύ. Ήταν περισσότερο σαν να με γρονθοκόπησαν.

 

«Ήταν περίεργο, αλλά ένιωθα πολύ ήρεμος. Κατάφερα να φορέσω το κράνος μου και ετοιμαζόμουν να διαφύγω, όταν σταμάτησα και έφτασα πίσω στο αυτοκίνητο, από όπου πήρα τα τηλέφωνά μου και τη δημοσιογραφική κάρτα. Ο εικονολήπτης λέει ότι μετά βγήκα από το αυτοκίνητο και σηκώθηκα όρθιος, πριν τρέξω μέχρι την άκρη του αναχώματος. Μετά συνέχισα να τρέχω.

Έχασα την ισορροπία μου και έπεσα στον πάτο, προσγειώθηκα σαν ένα τσουβάλι με πατάτες, χτυπώντας το πρόσωπό μου. Σχεδόν σίγουρα με έσωσε το κράνος μου».

Το συνεργείο του αγγλικού δικτύου έχει επαναπατριστεί μετά από αυτήν την περιπέτεια, με το συμβάν να φέρεται να έχει λάβει χώρα τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy