Στο τελικό Κυπέλλου η Μπέτις κόντρα στη Βαλένθια

Το τρίτο Κύπελλο Ισπανίας στην ιστορία της και πρώτο μετά από 17 χρόνια (1977 και 2005) θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει η Μπέτις στις 22 Απριλίου στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλης.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας είναι ο αντίπαλος της Βαλένθια στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς απόψε «σφράγισε» το δεύτερο «εισιτήριο» παρά το εντός έδρας 1-1 που παραχώρησε στην Ράγιο Βαγεκάνο.

Οι Αναλουσιάνοι είχαν επικρατήσει στον πρώτο ημιτελικό με 2-1 εκτός έδρας και σήμερα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» πήραν αυτό που ήθελαν, έστω και μετά από δραματικό φινάλε και «ήρωα» τον Μπόρχα Ιγκλέσιας.

Η Ράγιο «πάλεψε» για το γκολ που θα της έδινε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη της παρουσία σε τελικό Κυπέλλου στην 98χρονη ιστορία της, αλλά δεν τα κατάφερε παρότι προς στιγμή όλα έδειχναν το αντίθετο. Το γκολ του Μπεμπε στο 80΄ έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μέχρι το 90΄+2 κρατούσαν «αγκαλιά» το σκορ που θα έστελλνε το ματς στην παράταση (δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ).

Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας, όμως, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 86ο λεπτό, στο 90΄+2 πέτυχε την ισοφάριση κι έστειλε την Μπέτις στον τελικό.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από πέντε σερί ήττες και τα έδωσαν όλα, παρ΄ όλα αυτά έμειναν εκτός τελικού κι έτσι ο προπονητής τους, Αντονι Ιραόλα (είχε τρεις παρουσίες σε τελικούς Copa del Rey με την φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και μέτρησε ισάριθμες ήττες από την Μπαρτσελόνα), δεν θα μπορέσει να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό από το νέο του πόστο.

Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο   1-0   (1-1)
Μπέτις-Ράγιο Βαγεκάνο       1-1   (2-1)

*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων ημιτελικών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy