1-0 η ΑΕΛ και πάμε παράταση…

Η απόκρουση του Μέγιερι στο πέναλτι του Χαμάς, κρατά την ΑΕΛ στο κόλπο της πρόκρισης, όμως οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πρέπει να ανεβάσουν ρυθμό και να βρουν λύσεις για να απειλήσουν αν θέλουν τη νίκη και την ανατροπή. Από την πλευρά του ο Απόλλωνας κάνει το παιχνίδι που αρμόζει στην κρισιμότητα του αγώνα, ενώ είχε και τη μεγάλη ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι να ευκολύνει την υπόθεση πρόκριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ αντέδρασε και με όμορφο γκολ του Σάντος έφερε το παιχνίδι στο 1-0, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και οδηγήθηκε στην παράταση.

Αρκετές ήταν οι συγκινήσεις στο πρώτο 15λεπτό του αγώνα, με καλή προϋπόθεση για την ΑΕΛ με τον Τόρες, ενώ στο ένατο λεπτό ο Γιάγκα κέρδισε πέναλτι μετά και την παρέμβαση του VAR σε ανατροπή που υποδείχθηκε στον Μέγιερι. Μετά από παρέλευση τεσσάρων λεπτών ο Χαμάς εκτέλεσε, όμως ο Μέγιερι τον κέρδισε και απέκρουσε στη γωνιά του. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας είχε δύο καλές ευκαιρίες με μια κεφαλιά και ένα σουτ, που κόντραραν σε αμυντικούς και δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στο επόμενο δεκάλεπτο είχαμε δύο ακυρωθέντα γκολ, ένα για κάθε ομάδα που δεν μέτρησαν με τους Νταμπό και Έουλερ. Ο Απόλλωνας έδειχνε να πατά λίγο καλύτερα από την ΑΕΛ, που δεν είχε βρει και ρυθμό. Τέσσερα λεπτά πριν από το μισάωρο ο Γιάγκα απείλησε με κεφαλιά την εστία του Μέγιερι, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το άγχος ήταν αυτό που επηρέαζε την ομάδα της ΑΕΛ καθώς ήταν αυτή που ήθελε επειγόντως τη νίκη, ενώ ο Απόλλωνας κρατούσε εύκολα τη μπάλα, πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Μέγιερι, που στο 42΄και πάλι στη γωνία του απέκρουσε ένα σουτ έξω από την περιοχή του Νταμπό. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, αφού είχαμε τρεις παρεμβάσεις από το VAR.

 

Ένα 15λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο με την πρώτη τελική να καταγράφεται σε ένα σουτ πλάγια του Μιλιτσεάνου που ήταν άστοχο, αλλά και ένα γυριστό πλασέ του Γιάγκα που δεν βρήκαν στόχο. Τελικά το γκολ ήρθε και ήταν για την ΑΕΛ στο 58΄, όταν ο Σάντος έγινε κάτοχος της μπάλας στη μικρή περιοχή, γύρισε και με απόλυτη ψυχραιμία πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, πλασάροντας μαζί δύο ποδοσφαιριστές και τον Γιοβάνοβιτς. Πλέον όλα ήταν στα ίσα και προβλεπόταν συνταρακτική εξέλιξη.

Μετά και το γκολ που δέχθηκε ο Απόλλωνας πήρε την κατοχή και προσπαθούσε να επιτεθεί, ενώ στο 70΄ένα σουτ του Νογιόκ ήταν άστοχο. Στο 79΄ευκαιρία μεγάλη για τον Απόλλωνα με τον Ντιγκινί που μπήκε έξυπνα στη φάση να κάνει από πλάγια το σουτ όμως ο Μέγιερι να αποκρούει. Μέχρι και το 85ο λεπτό έγιναν κάποιες αλλαγές και από τις δύο ομάδες, ενώ τα τελευταία λεπτά θα ήταν δραματικά. Όποια από τις δύο ομάδες πετύχαινε γκολ θα έπαιρνε και την πρόκριση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ημίωρη παράταση.

Τέσσερα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με τον αγώνα να συνεχίζεται και η αγωνία να έχει πλέον κυριέψει τους φίλους των δύο ομάδων. Ο Απόλλωνας προσπαθούσε περισσότερο να απειλήσει στις καθυστερήσεις, όμως η ΑΕΛ κρατούσε το σκορ υπέρ της. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να κερδίζει 1-0 και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση.

 

Κίτρινες: Σωτηρίου, Τεισέιρα, Μιλιτσεάνου / Ίλιεφ, Ρομπέρζ

 

ΑΕΛ: Μέγιερι, Σάντος, Μεντόγεβιτς(62΄Νταβόρ), Τόρες(65΄Ριέρα), Έουλερ, Παπαφώτης, Μαζάν, Σωτηρίου(46΄Τεισέιρα), Μιλιντσεάνου(83΄Τσέποβιτς), Μαρόσα, Ριστέφσκι

Αναπληρωματικοί: Κεραυνός, Νταβόρ, Φραντζής, Τεσεϊρα, Ντάφερφελντ, Ρεϊνολντς, Τσέποβιτς, Ριέρα, Ανδρέου, Μαϊντεβατς, Μπαλντέ

 

Απόλλωνα: Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Ρομπέρζ, Χάμπος(59΄Κατελάρης), Φιλιώτης, Νόγιοκ, Ίλιεφ(60΄Κολ), Χαμάς, Αλμπάνης(84΄Ζράντι), Γιάνγκα, Νταμπό(70΄Ντιγκινί)

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Πίττας, Ίντζια, Τζουμ, Σπόλιαριτς, Ψύχας, Κατελάρης, Ντιγκινί, Μαυρίας, Κολ, Ζράντι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy