Aleksey Shpilevsky: Σταμάτησε το ποδόσφαιρο ελέω σοβαρού τραυματισμού και μετρά πλέον μια οκτάχρονη προπονητική καριέρα”

Ποιος είναι ο νέος προπονητής του Άρη που θα προσπαθήσει να του δώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Το νέο του προπονητή παρουσίασε σήμερα(28/2) σε συνέντευξη Τύπου που έγινε ο Άρης. Νέος προπονητής και διάδοχος του Λιάσου Λουκά στον πάγκο της “Ελαφράς ταξιαρχίας” ο Λευκορώσος Aleksey Shpilevsky

Ο νέος προπονητής, ήδη γνώρισε την ομάδα, αφού σήμερα το πρωί ήταν στην προπόνηση, ενώ στην παρουσίαση του ανέλυσε τη φιλοσοφία του.

Ποιος είναι όμως ο Aleksey Shpilevsky;

Γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1988 στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Είναι γιος του Λευκορώσου μάνατζερ, Nikolay Shpilevsky και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ως αμυντικός μέσος στην ομάδα Νέων της Στουτγάρδης, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα του στο UEFA European Under-17 Football Championship το 2005. Δυστυχώς για αυτόν το 2006 η ποδοσφαιρική του καριέρα τελείωσε άδοξα, αφού μόλις σε ηλικία 18 ετών είχε ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη που τον ανάγκασε να αποσυρθεί.

 

Μετά από μια εφταετία όμως ξεκίνησε η προπονητική του καριέρα, που τον έφερε στις μικρές ομάδες των Ακαδημιών της Λειψίας για μια πενταετία. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Λευκορωσία και στη Ντινάμο Μπρέστ, όπου αποχώρησε το Καλοκαίρι του 2018. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς αναλαμβάνει την ομάδα της Καιράτ Αλμάτι του Καζακστάν και είναι ο νεαρότερος προπονητής που είχε ομάδα ποτέ στη συγκεκριμένη χώρα. Στον πάγκο της Καιράτ ήταν για 78 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 46 νίκες, 14 ισοπαλίες και 18 ήττες.

 

Τον Ιούνιο του 2021 επιστρέφει στη Γερμανία και στην ομάδα της Αουέ, με σύντομο όμως πέρασμα μόλις εφτά αγώνων. Πλέον ο 34χρονος προπονητής έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση, να βγάλει την ομάδα του Άρη στην Ευρώπη, αφού φέτος είναι η μεγάλη της ευκαιρία.

 

Γράφει ο Γιώργος Δίπλαρος

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy