Εντοπίστηκε ναρκωτικό MDMA σε σαμπάνια

Προειδοποιεί το Υπ. Υγείας

Δηλητηρίαση από το ναρκωτικό MDMA σε μπουκάλια σαμπάνιας Moët & Chandon Ice Impérial μεγέθους 3 λίτρων

 

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στην Γερμανία και Ολλανδία εντοπίστηκαν περιστατικά δηλητηρίασης με ένα θάνατο, στην Γερμανία, έπειτα από κατανάλωση ποτού από μπουκάλι σαμπάνιας  της μάρκας Moët & Chandon Ice Impérial μεγέθους 3 λίτρων, που όπως αποδείχθηκε μετά από έρευνα περιείχε το σκληρό ναρκωτικό MDMA (γνωστό και ως έκσταση). Σημειώνεται ότι το μπουκάλι αγοράστηκε από άγνωστη πηγή στο διαδίκτυο

Στο παρόν στάδιο δεν είναι γνωστό πώς το ναρκωτικό MDMA κατέληξε σε αυτά τα μπουκάλια και δεν μπορεί να εκτιμηθεί εάν υπάρχουν άλλες από αυτές τις φιάλες που περιέχουν την επικίνδυνη ουσία σε κυκλοφορία. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι κυκλοφορούν και άλλα μπουκάλια της ίδιας μάρκας, που περιέχουν  MDMA.

Τι να προσέξετε

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας καλεί τους καταναλωτές να είναι σε εγρήγορση για μπουκάλια 3 λίτρων Moët & Chandon Ice Impérial με κωδικό παρτίδας LAJ7QAB6780004 προέλευσης Γαλλίας.  Αυτός ο κωδικός βρίσκεται στην ετικέτα στο πίσω μέρος της φιάλης (βλ. φωτογραφία παρακάτω).  Τα μπουκάλια με το ναρκωτικό MDMA δεν διακρίνονται εξωτερικά από τα μπουκάλια με σαμπάνια. Όταν αδειάζει  όμως το περιεχόμενο, υπάρχει σαφής διαφορά.

Το υγρό MDMA:

• ΔΕΝ ΑΦΡΙΖΕΙ

• Έχει κοκκινοκαφέ χρώμα, που σκουραίνει με την πάροδο του χρόνου

• Έχει άρωμα γλυκάνισου.

Τι να κάνετε αν δεν εμπιστεύεστε ένα μπουκάλι;

• ΜΗΝ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ακόμη και το να βουτήξετε ένα δάχτυλο στο υγρό και να το δοκιμάσετε μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και χωρίς κατάποση. Η λήψη μίας μικρής γουλιάς μπορεί να αποβεί μοιραία.

• Εάν δεν εμπιστεύεστε ένα ανοιχτό μπουκάλι, είναι σημαντικό να αφήσετε τα μπουκάλια και τα ποτήρια ανέγγιχτα.

• Ειδοποιήστε αμέσως την υγειονομική υπηρεσία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προειδοποιούν το καταναλωτικό κοινό να είναι προσεκτικό κατά την κατανάλωση ποτών των οποίων η προέλευση είναι ασαφής. Επιπρόσθετα συνιστάται προσοχή, ειδικά όταν γίνονται ιδιωτικά αγορές στο Διαδίκτυο.
ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy