Έσωσε τον βαθμό στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Ντιγκινί!

ΠΑΕΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ 2-2

Μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ ο Απόλλωνας με τον Αλμπάνη, όμως ένα λάθος της άμυνας του τον πρόδωσε με αποτέλεσμα να δεχθεί την ισοφάριση από τον Βαρέλα και να μπει στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1! Ευκαιρίες υπήρχαν και από τις δύο ομάδες να πετύχουν δεύτερο γκολ και πλέον οι “γαλάζιοι” καλούνται να δείξουν χαρακτήρα αν θέλουν τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν τα πάνω κάτω με τον Απόλλωνα να δέχεται κόκκινη κάρτα, να δέχεται την ανατροπή με αυτογκόλ του Μαυρία αλλά να καταφέρνει να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιγκινί στις καθυστερήσεις και να σώζει τον βαθμό της ισοπαλίας και να αυξάνει τη διαφορά στους 9 βαθμούς από τη δεύτερη θέση.

Ο αγώνας:

Με γκολ μπήκε ο Απόλλωνας στον αγώνα αφού μόλις στο 2ο λεπτό, ο Αλμπάνης με προσωπική ενέργεια και έξυπνο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Πρόσεκ. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας με κατοχή προσπαθούσε να διασπάσει ξανά την άμυνα της ΠΑΕΕΚ, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ η ΠΑΕΕΚ είχε την πρώτη της τελική με ένα σουτ. Στο 24΄ και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Δόξα και μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα των «γαλάζιων», πέτυχε γκολ με τον Βαρέλα που έκανε το κοντινό πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή και ισοφάρισε.

Ο Αλμπάνης προσπάθησε άμεσα να «απαντήσει» αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε πολύ έξω. Ο προπονητής του Απόλλωνα με συνεχείς αλλαγές θέσεων των ποδοσφαιριστών του, προσπαθούσε να βρει τις λύσεις για να μπει ξανά μπροστά η ομάδα του. Η πίεση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, άρχισε να αποδίδει και μέσα σε ένα λεπτό είχαμε δύο ωραία σουτ του Πίττα, τα οποία το πρώτο αποκρούστηκε, το άλλο έφερε κόρνερ με μια κεφαλιά του Αυλωνίτη πάνω από τα δοκάρια.

Εκεί που ο Απόλλωνας ήταν μπροστά η ΠΑΕΕΚ σε αντεπίθεση έχασε μεγάλη ευκαιρία με τη σέντρα σουτ του Κούρου να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Γιοβάνοβιτς να μην μπορεί να αντιδράσει. Μετά και το ένα λεπτό καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1!

 

Με αλλαγή ξεκίνησε ο Απόλλωνας στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Γιάγκα πήρε τη θέση του Ίντζια. Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης έδειξαν πως θα κυλούσε ο αγώνας. Ο Απόλλωνας στην κατοχή και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και να απειλήσει και την ΠΑΕΕΚ να μένει πίσω και να φεύγει σε γρήγορες αντεπιθέσεις, όπως στο 54΄με τον Δημητρίου να αστοχεί από πλάγια στην περιοχή. Στο 56΄και πάλι σε αντεπίθεση ο Αυλωνίτης ανέτρεψε τον Βαρέλα με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα καθώς μετά από παρέμβαση το VAR, η ανατροπή έγινε έξω από την περιοχή. Η εκτέλεση του φάουλ έφερε ένα δυνατό σουτ με τον Γιοβάνοβιτς όμως να αποκρούει και η άμυνα του Απόλλωνα να διώχνει τη μπάλα.

Μέχρι και το 80΄ο Απόλλωνας είχε την κατοχή όμως δεν έβρισκε χώρους αφού η ΠΑΕΕΚ αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα έμενε πίσω. Στο 82΄ο Ενόχ κέρδισε κόρνερ σε αντεπίθεση και στη συνέχεια της φάσης και στην εκτέλεση του, ο Φραγκέσκου πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στον Μαυρία και κατέληξε στα δίκτυα με την ΠΑΕΕΚ να κάνει την ολική ανατροπή. Τελικά το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Μαυρία. Τα πράγματα πλέον είχαν γίνει πολύ δύσκολα για τους πρωτοπόρους με τα λεπτά που απέμεναν να περνούν βασανιστικά.

Στο 90+ ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι που υποδείχθηκε μετά και από τον έλεγχο από το VAR με τον Ντιγκινί νε εκτελεί εύστοχα και να ισοφαρίζει σε 2-2! Μετά και τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ το 2-2 και τον Απόλλωνα να παίρνει ένα βαθμό σε μια κάκιστη μέρα για αυτόν!

 

Κίτρινες: Ενόχ, Ομπανόρ, Τσόσιτς, Νάντο /

Κόκκινες: Αυλωνίτης

ΠΑΕΕΚ: Πρόσεκ, Ντίας, Δημητρίου, Βαρέλα(62΄Μπάμπιτς), Μίλιτς(76΄Νάντο), Τσόσιτς, Ράμος(76΄Χαραλάμπους), Ομπανόρ, Κούρος, Φραγκέσκου, Νούνιτς(62΄Ενόχ).

Αναπληρωματικοί: Παναγιώτου, Μαυρομούστακος, Νάντο, Χαραλάμπους, Ενόχ, Αριστοτέλους, Μπάμπιτς, Κωμοδίκης, Νεοφύτου, Καπαρτής, Τίμερμανς, Νεοφύτου Α. (98).

 

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Χαμάς, Φιλιώτης(63΄Μαυρίας), Αυλωνίτης, Χάμπος(83΄Ογκεντά), Κολ, Νογιόκ, Αλμπάνης(63΄Τζουμ), Πίττας, Ίντζια(46΄Γιάγκα), Ντιγκινί

Αναπληρματικοί: Tζούριν, Μαυρίας, Τζουμ, Αυγουστή, Χρυσοστόμου, Ογκέντα, Γιάγκα

 

Γράφει ο Γιώργος Δίπλαρος

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy