Η Mercedes επιβεβαιώνει ότι ο Χάμιλτον θα είναι εδώ το 2022

Η Mercedes επιβεβαίωσε επί της ουσίας κάτι που θεωρητικά ακόμη εκκρεμεί, ότι δηλαδή ο Λιούις Χάμιλτον θα βρίσκεται τη φετινή σεζόν σε ένα από τα δύο κόκπιτ της W13, η οποία θα αποκαλυφθεί την ερχόμενη Παρασκευή 18/2 στο Σίλβερστοουν

Το ενδεχόμενο της αιφνίδιας αποχώρησης του Λιούις Χάμιλτον από τη F1, εξαιτίας της απογοήτευσής του για τον τρόπο με το οποίο του στερήθηκε ο τίτλος του 2021 στο GP του Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Δεκέμβριο, γεννήθηκε και συντηρήθηκε από τον ίδιο τον διευθυντή της ομάδας, Τότο Βολφ, τις επόμενες μέρες μετά τον αγώνα του Περσικού.

Τώρα, ωστόσο, η Mercedes F1 επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο επτάκις πρωταθλητής της F1 θα βρίσκεται το 2022 στο γκαράζ της ομάδας, δίπλα στον Τζορτζ Ράσελ. Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον έχει διετές συμβόλαιο, μέχρι το τέλος του 2023, με την ομάδα του Μπράκλεϊ.

Στην ανακοίνωσή της για την επικείμενη παρουσίαση της νέας Mercedes W13, στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής 18/2, η ομάδα ανέφερε: “Θα αποκαλύψουμε επίσημα το πρώτο μας αυτοκίνητο για αυτή τη νέα εποχή, τη Mercedes-AMG F1 W13 E Performance, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου. Το νέο μας αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί μέσω διαδικτυακής παρουσίασης που θα μεταδοθεί ‘ζωντανά’ σε όλα μας τα κανάλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σόου θα έχει live streaming από το [κτήριο] Wing του Silverstone, από όπου θα μπορείτε να δείτε για πρώτη φορά τη νέα W13 κατά την παρουσίαση. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να ακούσετε τους οδηγούς μας για το 2022, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, και τον διευθυντή και CEO μας Τότο Βολφ“.

Μαζί με τους Χάμιλτον, Ράσελ και Βολφ, για τη W13 θα μιλήσει και ο τεχνικός διευθυντής Μάικ Έλιοτ, και ο εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος κινητήρων (Mercedes HPP) Χάιουελ Τόμας. Αμέσως μετά την παρουσίαση, η ομάδα θα κάνει το πρώτο shakedown του μονοθεσίου στη βρετανική πίστα.

Ράσελ: “Καίει η φωτιά στην ομάδα μετά το τελείωμα του 2021”

Η μεγάλη φετινή αλλαγή της Mercedes F1, πέραν του μονοθεσίου που σχεδιάστηκε εν λευκώ στο πλαίσιο των καινούριων τεχνικών κανονισμών του σπορ, είναι η αντικατάσταση του Βάλτερι Μπότας από τον Τζορτζ Ράσελ – τον Βρετανό της Ακαδημίας της Mercedes, που ήταν άκρως εντυπωσιακός πέρσι με τη Williams.

Ο Ράσελ πέρασε σχεδόν όλο το χειμώνα στο Μπράκλεϊ, και ενόψει της τελικής ευθείας για το ξεκίνημα της σεζόν του 2022 διαπίστωσε πως «μετά το περσινό τελείωμα της χρονιάς, υπάρχει πύρινο κίνητρο εντός όλης της ομάδας για να επιστρέψουμε. Κι αυτό είναι εκπληκτικό να το βλέπεις».

Μιλώντας για τους προσωπικούς στόχους του, συμπλήρωσε: «Η ελπίδα μου για το 2022 είναι να πάρω το μέγιστο από τον εαυτό μου και την ομάδα γύρω μου. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά εξέλιξης. Κι εκεί είναι που θα βρίσκεται όλη η απόδοση [του μονοθεσίου] στη διάρκεια της σεζόν.

Δεν πιστεύω, ειλικρινά, ότι μπορείς να θέσεις κάποιο στόχο, διότι κανείς δεν γνωρίζει πού θα βρίσκεται στον πρώτο αγώνα. Πρέπει να έχουμε απλά τους μικρούς μας στόχους, πού μπορούμε να βελτιωθούμε ως οδηγοί και πού μπορεί να βελτιωθεί το αυτοκίνητο. Κι αν πετύχεις σωστά κάθε πτυχή, αποκτάς τη βέλτιστη πιθανότητα να φτάσεις στο δτόχο σου“.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy