Ο Ίντζια είπε την τελευταία λέξη!!!

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΕΛ 2-1

Καλύτερη η ΑΕΛ μετά το πρώτο 25λεπτό του αγώνα και πιο επιθετική προηγείται του Απόλλωνα στο εξ αναβολής ντέρμπι με 1-0. Το γκολ σημείωσε ο Τσέποβιτς μετά από ασίστ του Σάντος. Στο δέυτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας αντέδρασε και παρά την προσπάθεια της ΑΕΛ κατάφερε με τον Πίττα να ισοφαρίσει. Στο 90΄ο Ίντζια που πέρασε ως αλλαγή έδωσε με ωραία κεφαλιά τη νίκη στον Απόλλωνα με 2-1!

Ο αγώνας:

Το πρώτο 25λεπτο του ντέρμπι κύλησε με τις δύο ομάδες να είναι ισοδύναμες, ο Απόλλωνας να υπερτερεί λίγο στις επιθετικές προϋποθέσεις, όμως η ΑΕΛ έβγαινε γρήγορα και επικίνδυνα στην επίθεση. Πίττας με σουτ και Σωτηρίου με γυριστή κεφαλιά είχαν τις δύο καλές φάσεις για τις δύο ομάδες.

Μετά και το μισάωρο η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό και απείλησε την άμυνα του Απόλλωνα, ενώ στο 38΄ κατάφερε να σκοράρει με τον Τσέποβιτς και να μπει μπροστά στο σκορ. Μετά και το γκολ ο Απόλλωνας έδειχνε να χάνει τη συνοχή του και οι ποδοσφαιριστές των «γαλαζοκιτρίνων» έβρισκα πολύ εύκολα χώρους για να βγουν μπροστά. Η ΑΕΛ απειλούσε κυρίως από την αριστερή πλευρά του Απόλλωνα, όπου με μακρινές μπαλιές έβγαιναν πίσω από την άμυνα των «γαλάζιων» και με κύριο εκφραστή τον Σάντος, γινόταν πολύ επικίνδυνη!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με την ΑΕΛ να προηγείται με 1-0.

 

 

Με τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, αφού μόλις στο 46΄ο Γιάνγκα από ευνοϊκή θέση έκανε το πλασέ η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Ίλιεφ και πάλι από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίκτυα. Οι “γαλάζιοι” μπήκαν δυνατά όπως ήταν αναμενόμενο αφού ήταν πίσω στο σκορ, ενώ η ΑΕΛ κρατούσε και ήταν στημένη καλά, αν εξαιρέσουμε τη διπλή ευκαιρία.

Το παιχνίδι στην επανάληψη έγινε και πιο δυνατό με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετά φάουλ αλλά και κίτρινες κάρτες, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να βάζουν αρκετή ένταση και πάθος στο παιχνίδι τους. Στο 68΄σε αντεπίθεση του ο Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Πίττα, που πήρε τη μπάλα έφυγε μόνος και λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα του Κεραυνού. Στο 70΄ο Ρομπέρζ έσωσε τον Απόλλωνα αφού πρόλαβε τον Τσέποβιτς λίγο πριν πλασάρει και έδιωξε σε κόρνερ, όπως και ο Χάμπος στο 73΄σε παράλληλη μπαλιά του Σάντος.

Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ, τεράστια απόκρουση εξ επαφής του Γιοβάνοβιτς σε κεφαλιά του Σωτηρίου στο τρίτο από τα τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΛ. Ο αγώνας είχε πάρει δραματική τροπή με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό και αν επιτίθενται εκατέρωθεν. Στο 78΄είχαμε μια αψιμαχία στους πάγκους με πρωταγωνιστές τους δύο προπονητές με τον διαιτητή να τους κιτρινίζει και να τελειώνει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε!

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δραματικό με πολύ ένταση, τόσο στο γήπεδο, όσο και στους πάγκους, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Στο 90΄μετά από ωραία σέντρα του Χαμάς, ο Ίντζια με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, παρά τη προσπάθεια του Κεραυνού.

Μετά και τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να παίρνει στο 90΄μια τεράστια νίκη, μεγάλης σημασίας από κάθε άποψη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

 

Κίτρινες: Ρομπέρζ, Πίττας, Ίντζια / Παπαφώτης, Ντάβερβέλντ, Ριέρα

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας(80΄Τζουμ), Χάμπος, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Ψύχας, Αλμπάνης, Ίλιεφ(75΄Ίντζια), Πίττας, Γιάνγκα.

Αναπληρωματικοί: Τζούριν, Τζουμ, Αυγουστή, Μιχαηλίδης, Τσιόλου, Χρυσοστόμου, Ίντζια.

 

ΑΕΛ: Κεραυνός, Ντάβερβελντ, Τεισέιρα, Σωτηρίου, Σάντος, Νταβόρ, Παπαφώτης, Ριέρα(68΄Ρέινολντς), Έουλερ(87΄Αντωνίου), Τόρες, Τσέποβιτς.

Αναπληρωματικοί: Εβόρα, Φραντζής, Ρέινολντς, Ανδρέου, Αντωνίου, Θεμιστοκλέους, Νικολεττίδης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy