Κρίστης Θεοφίλου για το ντέρμπι της Λεμεσού και τη “μάχη” του πρωταθλήματος

Δηλώσεις Κρίστη Θεοφίλου

Ο Κρίστης Θεοφίλου, νυν προπονητής της Κ-15 του Απόλλωνα και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των δύο αιωνίων της Λεμεσού, μίλησε σήμερα (9/2) στο ΣΠΟΡ FM 95,0 για το αυριανό εξ αναβολής ντέρμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αυριανό ντέρμπι της πόλης: “Είναι ένα Λεμεσιανό ντέρμπι με τις ιδιαιτερότητες του και οι δυο ομάδες έχουν απουσίες. Η ομάδα που θα πάει πιο συγκεντρωμένη και θα ζητήσει από το πρώτο λεπτό την νίκη θα το καταφέρει. Το αυριανό (10/2) παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο η κάθε ομάδα θέλει την νίκη για τους δικούς της λόγους, δεν ξέρω αν θα παιχτεί καλό ποδόσφαιρο λόγων των πολλών απουσιών, σημασία έχει η νίκη της κάθε ομάδας. Για να είμαι ειλικρινής λόγω της εμπειρίας μου, νομίζω πως δεν μπορώ να δώσω προβάδισμα, είδαμε πολλές φορές φορμαρισμένες ομάδες να χάνουν βαθμούς και το αντίθετο. Αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει τη νίκη. Δεν νομίζω πως υπερτερεί κάποια ομάδα, αν παίζανε κανονικά χωρίς πολλές απουσίες θα μπορούσα να σου πω, αλλά με τέτοια προβλήματα δεν ξέρεις πως μπορεί να αγωνιστεί η κάθε ομάδα”.

Για τις πολλές απουσίες των δύο ομάδων: “Ο Ντιγκινί είναι μια πολύ σημαντική απουσία, έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, όπως και τα καινούρια αποκτήματα. Οπως και να έχει είσαι ο Απόλλωνας, μεγάλη ομάδα, όποιος και να αγωνιστεί πρέπει να πάρει την ευκαιρία από τα μαλλιά, έχει κάποιες θέσεις που θα αγωνιστούν κάποιοι για πρώτη φορά. Στο αριστερό άκρο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, είναι και κίνητρο για αυτούς που θα παίξουν. Λόγω του ότι είχε πολλούς τραυματισμούς, είναι περίεργη χρονιά, είναι μεγάλο ρόστερ. Αυτό είναι ένα υπέρ για την ομάδα, με όλα αυτά τα προβλήματα όταν παίρνεις και την νίκη τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εδώ στην Κύπρο, κανείς δεν είπε τα καλύτερα για τον προπονητή, έδειξε όμως ο ίδιος πόσο καλός είναι, ο πρόεδρος στήριξε τον κάθε προπονητή, δεν είναι άνθρωπος που με την πρώτη αποτυχία θα σε διώξει. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο, δικαιώνεται, στην συνέχεια όταν επιστρέψουν και οι τραυματισμοί, έχει πολλά να δώσει. Για την ΑΕΛ, ο τερματοφύλακας έδειξε καλά στοιχεία θα είναι μεγάλη απώλεια, ο Κεραυνός μπορεί να πάρει την ευκαιρία, είναι καλός τερματοφύλακας, ο Μπαλντέ θα βοηθούσε πολύ την ΑΕΛ, οι μεταγραφές θα βοηθούσαν αρκετά, στα τελευταία παιχνίδια η ΑΕΛ δείχνει πολλά, ανεβαίνει, όσες απουσίες και να υπάρχουν για το αυριανό παιχνίδι, δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι. Ο κάθε ποδοσφαιριστής στην κάθε ομάδα, είναι σημαντικός, όποιος και αν παίξει πρέπει να τα δώσει όλα για την ομάδα του. Τα προβλήματα υπάρχουν, άκουσα πως η ΠΑΕΕΚ θα βάλει τερματοφύλακα να αγωνιστεί κανονικά γιατί έχουν απουσίες. Κάποιες ομάδες δεν έχουν το ρόστερ που να τους δίνει λύσεις”.

Αν ο Απόλλωνας είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα: “Όταν βρίσκεσαι έξι βαθμούς από τον δεύτερο και λες δεν είσαι φαβορί, τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για πρωτάθλημα. Νομίζω ξεκάθαρα έχει τον πρώτο λόγο, είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών κάθε παιχνίδι, να το βλέπουν σαν τελικό, κάθε παιχνίδι να βλέπουν σαν τελικό, είναι πολλά τα 16 χρόνια, νομίζω φέτος είναι η χρονιά τους. Δεν είναι κακό να κρατάς χαμηλούς τόνου, σημαίνει πως υπάρχει καλό κλίμα στη ομάδα”.

Για τη “μάχη” του τίτλου: “Θα είναι αρκετή δύσκολη η συνέχεια, θα δούμε ποιοι θα μπουν στην εξάδα, το ΑΠΟΕΛ ανεβαίνει, θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, θα δείξει. Η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ, έχουν πιο λίγες πιθανότητες, αλλά δεν παύει να είναι μεγάλες ομάδες, είχαμε ομάδα που ήταν οκτώ βαθμούς πίσω και πήραν πρωτάθλημα, αλλά αυτό που θα πώ για την ομάδα μου, είναι ότι πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι, δεν έχουμε να φοβηθούμε από κανένα, κάθε παιχνίδι σαν τελικός, και στο τέλος θα τα καταφέρουμε”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy