Με ανατροπή στους “8” το Μαρόκο

Το Μαλάουι έβαλε… δύσκολα από νωρίς στο Μαρόκο, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ πριν το δεκάλεπτο. Τα «λιοντάρια του Άτλαντα», όμως, βρήκαν τις λύσεις από τα αστέρια τους Γιουσέφ Εν Νεσιρί και Ασράφ Χακίμι, έφτασαν στην ανατροπή και στη νίκη με 2-1 και προκρίθηκαν στους «8» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αυριανού (Τετάρτη 26/01) πρόωρου… τελικού ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και την Αίγυπτο.

Ο Εμχανγκό με καταπληκτικό μακρινό σουτ μόλις στο 7′ έδωσε προβάδισμα στο Μαλάουι, όμως το Μαρόκο κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας ισοφαρίσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με κεφαλιά του Γιουσέφ Εν Νεσιρί, έπειτα από έξοχη σέντρα του Αμαλάχ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μαροκινοί συνέχισαν να είναι πολύ πιο επιθετικοί μέσα στο γήπεδο κι έφεραν εντέλει «τούμπα» το σκορ, έπειτα από το καταπληκτικό φάουλ του Χακίμι στο 70ό λεπτό, με τον δεξιό φουλ-μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν να «λυτρώνεται» για το δοκάρι που είχε στο 41ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της φάσης των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής:

Μπουρκίνα Φάσο-Γκαμπόν        7-6 πεν. (κ.α. & παρ. 1-1) (28΄ Τραορέ – 90+1΄ Γουϊρά αυτ.)

Νιγηρία-Τυνησία               0-1
(47΄ Μσακνί)

Γουϊνέα-Γκάμπια               0-1
(71΄ Μπάροου)

Καμερούν-Νήσοι Κομόρες        2-1
(29΄ Εκαμπί, 70΄ Αμπουμπακάρ – 81΄ Εμτσανγκαμά)

Σενεγάλη-Πράσινο Ακρωτήριο    2-0
(63΄ Μανέ, 90΄+2΄ Μπαμπά Ντιένγκ)

Μαρόκο-Μαλάουι                2-1
(45΄+2΄ Εν Νεσίρι, 70΄ Χακίμι – 7΄ Εμχανγκό)

Ακτή Ελεφαντοστού-Αίγυπτος   26/01
Μάλι-Ισημερινή Γουϊνέα       26/01

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy