Μέτριο παιχνίδι, ντέρμπι δύναμης, με λιγοστές ευκαιρίες και δύο αναγκαστικές αλλαγές

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΕΛ 0-0

Δυνατό παρά ποιοτικό ήταν το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι στο Τσίρειο, με ισοδύναμο παιχνίδι και τις ίδιες ευκαιρίες τόσο από Απόλλωνα, όσο και από ΑΕΛ, η ΑΕΛ είχε μια τελική περισσότερη. Αξιοσημείωτο γεγονός οι δύο αναγκαστικές αλλαγές του Απόλλωνα, με τους Βουκασίν και Νταμπό να αποχωρούν τραυματίες.

Πιο πιεστικός ο Απόλλωνας στο πρώτο 15λεπτό του αγώνα που προσπαθούσε από τα πλάγια να επιτεθεί και να απειλήσει, όμως η ΑΕΛ δεν κινδύνεψε και κρατούσε στην άμυνα, δυσκολευόταν όμως να κρατήσει μπάλα. Αρκετή δύναμη είχε σ΄αυτά τα πρώτα του λεπτά το ντέρμπι, άλλωστε αυτό είναι κάτι που φυσιολογικό στους αγώνες των δύο ομάδων.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο μέχρι και το πρώτο μισάωρο, όπου είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα με τον Γιάγκα να προλαβαίνει τον αμυντικό της ΑΕΛ, να πιάνει την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Στο 35΄ η ΑΕΛ «απάντησε» στην ευκαιρία του Απόλλωνα με τον Τόρες να σεντράρει από δεξιά, ο Τσέποβιτς να πιάνει την κεφαλιά πάνω από τον Φιλιώτη με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δοκάρι. Ο Νταμπό βγήκε από τον αγώνα κρατώντας το δεξί του πόδι από πίσω με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή από τους «γαλάζιους».

Σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής κέρδισε φάουλ η ΑΕΛ με τον Έουλερ που ανατράπηκε από τον Β.Γιοβάνοβιτς. Ο Τσέποβιτς εκτέλεσε στο 40΄, ο έτερος Γιοβάνοβιτς ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε εύκολα. Στο 41΄ νέα αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Βουκασίν να αποχωρεί, όπως και ο Νταμπό με μυϊκό πρόβλημα στο δεξί πόδι από πίσω. Στη θέση του μπήκε ο Ντανίλο Σπόλιαριτς. Η ΑΕΛ είχε ισορροπήσει τα τελευταία λεπτά και έβαζε πίεση στον Απόλλωνα. Στα δύο λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

 

Κίτρινες: Β.Γιοβάνοβιτς / Τσέποβιτς

Απόλλων: Α.Γιοβάνοβιτς, Χάμπος, Β.Γιοβάνοβιτς(44΄Ντανίλο Σπόλιαριτς), Φιλιώτης, Χαμάς, Κολ, Ψύχας, Νογιόκ, Αλμπάνης, Γιάγκα, Νταμπό(38΄ Ίντζια)

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Δημητρίου, Ίλιεφ, Μαυρίας, Ντιγκινί, Μάρκοβιτς, Πίττας, Ίντζια, Ντανίλο Σπόλιαριτς

 

ΑΕΛ: Μέγιερι, Τεισέιρα, Νταβόρ, Ρέινολντς, Σάντος, Τόρες, ‘Εουλερ, Μαζάν, Ριστέφσκι, Τσέποβιτς, Ριέρα

Αναπληρωματικοί: Κεραυνός, Κυριάκου, Φραντζής, Ανδρέου, Αντωνίου, Παπαφώτης, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μαίντεβατς, Μαρόζα, Μπαλντέ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy