Η μπηχτή του Ινσίνιε στη Νάπολι μετά το γκολ με το οποίο έπιασε τον Μαραντόνα

Ο ξεχωριστός πανηγυρισμός του αρχηγού των Παρτενοπέι

Ο Λορέντσο Ινσίνιε έβαλε το γκολ Νο115 με τη Νάπολι ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και το πανηγύρισε με μπηχτή προς τη διοίκηση.

Ηταν το 53ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Σαλερνιτάνα. Το σκορ ήταν στο 3-1 και οι Παρτενοπέι είχαν κερδίσει το δεύτερο πέναλτι. Το πρώτο το είχε μετατρέψει σε γκολ ο Ντρις Μέρτενς. Το δεύτερο, όμως, ανέλαβε να το εκτελέσει ο αρχηγός και ευστόχησε, γράφοντας το 4-1. Ενα συμβολικό γκολ για τον Ινσίνιε, αφού ήταν το 115ο με τη φανέλα της Νάπολι. Οσα έβαλε δηλαδή και ο Θεός των Ναπολιτάνων, ο Μαραντόνα. Παράλληλα, όμως, ήταν και το πρώτο του μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με το Τορόντο. Είχε ένα ενδιαφέρον, επομένως, το πώς θα το πανηγυρίσει και… δεν απογοήτευσε. Το πανηγύρισε, δηλαδή, με τρόπο που δίνει αφορμή για συζητήσεις.

Ο αρχηγός των Παρτενοπέι πήγε προς μία κάμερα, έδειξε το σήμα της ομάδας και είπε: «Δεν φταίω εγώ. Θα σε αγαπάω για πάντα». Κι αν ο όρκος αγάπης ήταν, λίγο-πολύ, αναμενόμενος, η μπηχτή προς τη διοίκηση του κλαμπ δεν ήταν. Ο διεθνής Ιταλός άσος το έκανε, όμως, σε ζωντανή σύνδεση. Και μάλλον δεν θα έχει άδικο όποιος υποθέσει ότι αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Τον πρόεδρο του κλαμπ, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει στον Ινσίνιε την αύξηση που ήθελε για να παραμείνει στη Νάπολι. Και αφού δεν του την έδωσε, αυτός προτίμησε να υπογράψει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με το Τορόντο, αφήνοντας την ομάδα που θα αγαπάει για πάντα.

Ο παραλληλισμός με Ιγουαΐν

Με αυτό τον πανηγυρισμό του, ο αρχηγός των Παρτενοπέι, όπως σημειώνουν σήμερα οι Ιταλοί, έφερε στο μυαλό όλων τον Γκονσάλο Ιγουαΐν. Τον Αργεντίνο που σκόραρε σχεδόν σε κάθε αγώνα εναντίον της πρώην ομάδας του, από την ημέρα που υπέγραψε στη Γιουβέντους. Και ένα από αυτά τα γκολ στο -τότε- Σαν Πάολο, σε αγώνα κυπέλλου, το είχε πανηγυρίσει ως εξής: Κοιτούσε επίμονα προς το μέρος που καθόταν ο Ντε Λαουρέντις στα επίσημα, φωνάζοντάς του: «Εσύ φταις». Να λοιπόν που λίγα χρόνια μετά, ουσιαστικά το ίδιο πράγμα είπε και ο Ινσίνιε για τον πρόεδρο της Νάπολι.

iItalian.gr

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy