F1: Κανονικά και δίχως δράμα “αλά Τζόκοβιτς” θα διεξαχθεί το GP Αυστραλίας

To GP Αυστραλίας θα διεξαχθεί κανονικά το 2022, με τους διοργανωτές να αποκλείουν να επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό με αυτό του Νόβακ Τζόκοβιτς ενώ παράλληλα πιέζουν για γεμάτες κερκίδες

Η Formula 1 αγωνίστηκε τελευταία φορά στην Αυστραλία το 2019, ενώ το 2020 ο αγώνας ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω της πανδημίας της Covid-19.Το 2022 αναμένεται να επιστρέψει στο πρόγραμμα του σπορ και η ημερομηνία διεξαγωγής του είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Απριλίου. Για πρώτη φορά από το 2010 -ενώ βρίσκεται στο καλεντάρι της Formula 1- ο αγώνας δεν θα είναι ο πρώτος της σεζόν.

H πίστα του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης έχει υποστεί αλλαγές και οι οδηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια διαφορετική διαδρομή. Αρκετές στροφές, όπως οι 9 και10, θα απλοποιηθούν και η μέση ωριαία ταχύτητα θα αυξηθεί σημαντικά. Αυτό σημαίνει πως οι χρόνοι θα πέσουν αρκετά, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 5 δευτερόλεπτα διαφορά στα χρονόμετρα.

Οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και η πίστα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τη νέα γενιά μονοθεσίων που θα δούμε το 2022.

Australian GP

Επιπλέον η διοργάνωση του Grand Prix θέλει να αποφύγει να επαναληφθεί μία ανάλογη κατάσταση με τον τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς. Συγκεκριμένα, ο CEO του GP Αυστραλίας, Άντριου Ουέστακοτ, σε συνεργασία με την τοπική κυβέρνηση της Βικτώρια και τη Formula 1, προσπαθούν να διασφαλίσουν την ομαλή είσοδο των οδηγών και των ομάδων στο στη χώρα. Τους τελευταίους 18 μήνες δούλεψαν πάνω σε ένα σχέδιο που θα ακολουθήσουν όλες οι πλευρές αυστηρά.

«Δουλεύουμε πολύ στενά με την κυβέρνηση της Βικτώρια ήδη από το 2021 και φυσικά με την ίδια τη Formula 1. Οι κανόνες εισόδου στη χώρα είναι πολύ απλοί. Για να εισέλθεις για το Grand Prix πρέπει να είσαι 100% εμβολιασμένος και δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση από κανέναν. Η Formula 1 έχει αναγνωρίσει πως πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες και νόμους της κάθε χώρας, έτσι κι αλλιώς έχουν αγωνιστεί σε 41 τοποθεσίες από την τελευταία φορά που ήταν εδώ το 2020. Οι συμφωνίες μας έχουν ολοκληρωθεί πριν τα γεγονότα του Αυστραλιανού Open. Δουλέψαμε πάνω στο σχέδιό μας για περισσότερους από 18 μήνες», δήλωσε ο Ουέστακοτ.

Το σίριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς προκάλεσε τεράστιες αναταραχές στον παγκόσμιο αθλητισμό. Η διαμάχη του με την κυβέρνηση της Αυστραλίας τον έφερε αντιμέτωπο με διπλή αφαίρεση της βίζας του και πολλαπλές δικαστικές περιπέτειες πριν αποχωρήσει από τη χώρα.

Η Αυστραλία είναι ιδιαίτερα αυστηρή με τους νόμους και κανόνες κατά της Covid-19. H μετάλλαξη Όμικρον έχει αλλάξει τα δεδομένα το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως ο Ουέστακοτ τόνισε πως δεν συντρέχει κίνδυνος ακύρωσης του αγώνα: «Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που μεγάλο γεγονός στην Αυστραλία ματαιώθηκε. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην διεξαχθεί ο αγώνας. Την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουμε την κατασκευή της πίστας».

Ο Ουέστακοτ τόνισε επίσης πως η διοργάνωση προσπαθεί να εξασφαλίσει 100% πληρότητα θεατών για τον αγώνα, όμως δεν αποκλείεται μόνο το 50% των εισιτηρίων να είναι διαθέσιμο. Το GP Αυστραλίας είναι προγραμματισμένο για τις 8-10 Απριλίου.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy