Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά πέρασε στα προημιτελικά η Μπουρκίνα Φάσο 7-6 στα πέναλτι την Γκαμπόν(video)

Η Μπουρκίνα Φάσο έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021, ύστερα από τη νίκη της με 7-6 στα πέναλτι επί της Γκαμπόν, που έστειλε το ματς στην παράταση στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ

Η Μπουρκίνα Φάσο έκανε… σεφτέ στα “εισιτήρια” για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021, ύστερα από τη νίκη της με 7-6 στα πέναλτι επί της Γκαμπόν στο “Όμνισπορτ” του Λιμπέ.

Ήρωας της νίκης ήταν ο Ερβέ Κοφί με μία κομβική επέμβαση στην ψυχοφθόρο διαδικασία, καθώς και ο αρχηγός Μπερτράν Τραορέ, ο οποίος παραλίγο να γίνει μοιραίος (αν και στο τέλος αποχώρησε τραυματίας). Στο 18′ ο επιθετικός της Άστον Βίλα κέρδισε πολύ αυστηρό πέναλτι σε σπρώξιμο αντιπάλου και ανέλαβε την εκτέλεση, όμως η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια το οριζόντιο.

Δέκα λεπτά αργότερα όμως, σε μία κόντρα για την Μπουρκίνα Φάσο, ο Ζαν Νοέλ Αμονόμ βγήκε πολύ μακριά από την περιοχή του και ο Τραορέ πλάσαρε για το 1-0.

Η Γκαμπόν είχε την κατοχή της μπάλας και τις τελικές, παρότι παρατάχθηκε χωρίς τα αστέρια της, τους Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Μαριό Λεμινά, που έχουν φύγει από την αποστολή.

Το πρόβλημα ήταν οι διαιτητικές αποφάσεις, αφού καμία δεν πήγε με το μέρος της. Ένα γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, ένα πέναλτι δεν καταλογίστηκε επίσης έπειτα από παρέμβαση video, ενώ στο 67′ αποβλήθηκε ο Σίντνεϊ Ομπίσά, με συνέπεια η επιστροφή στον αγώνα να μοιάζει απίθανη. Η τύχη της γύρισε πίσω όλα τα προηγούμενα στις καθυστερήσεις του αγώνα και με αυτογκόλ του Ανταμά Γκίρα στις καθυστερήσεις, η Γκαμπόν ισοφάρισε σε 1-1 κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο εξτρά χρόνο οι δύο ομάδες ουσιαστικά προετοίμαζαν το έδαφος για τα πέναλτι. Εκεί, ο Κοφί απέκρουσε το πέναλτι του Γκελόρ Κανγκά, όμως στην επόμενη εκτέλεση ο Σαϊντού Σιμπορέ έστειλε την μπάλα ψηλά. Με το σκορ στο 6-6, ο Γιανίς Ενγκακουτού Γιαπέντε έστειλε την μπάλα ψηλά για την Γκαμπόν, όμως ο Αμπντούλ Ταμπσόμπα αντί να στείλει την ομάδα του στα προημιτελικά, είδε τον Ζαν Νοέλ Αμονόμ να αποκρούει το κρίσιμο πέναλτι. Ο Λόιντ Παλούν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι αμέσως μετά όμως και ο Ισμαϊλά Ουεντραογκόλ έκανε το τελικό 7-6.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κοφί, Ι. Καμπορέ, Σ. Ουαταρά, Ε. Ταπσόμπα, Γιαγκό, Γκίρα, Τουρέ (114′ Ι. Ουεντραογκό), Ντ. Ουαταρά (90′ Α. Ταπσόμπα), Σανγκαρέ (82′ Σιμπορέ), Μπαντέ (73′ Σανογκό), Μπ. Τραορέ (82′ Κονατέ)

ΓΚΑΜΠΟΝ: Αμονομέ, Παλούν, Εκουέλ Μανγκά, Ομπισά, Ογιονό (50′ Μεγέ), Μκουκετού Μουσουντά (46′ Αμεκά), Μπιγογκό Ποκό, Ομπιάνγκ (85′ Ενγκακουτού Γιαπεντέ), Μπουπεντζά, Κανγκά, Αλεβινά (50′ Μπουανγκά)

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy