Με λυτρωτή τον Πίττα, πήρε ένα πολύ σημαντικό “διπλό”

ΠΑΦΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 0-1... Χρυσός σκόρερ ο Πίττας

Επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του σκόραρε και χάρισε του 3 βαθμούς ο Κύπριος επιθετικός. Μεγάλη επιστροφή και για Νικολά Ντιγκινί. Ο Γάλλος επέστρεψε μετά από 9 μήνες στους αγωνιστικούς χώρους. Έπιασε κορυφή και περιμένει ο Απόλλωνας.

Ισοδύναμο παιχνίδι στο Παφιακό στο πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Πάφο και Απόλλωνα, με τα δεδομένα να αλλάζουν στο 36΄με την κόκκινη κάρτα τω γηπεδούχων και πλέον ο Απόλλωνας να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να επανέλθουν οι παλιοί γνώριμοι και ο Απόλλωνας πήρε το ζητούμενο με τον Πίττα που επανήλθε με γκολ. Μια πολύ σημαντική νίκη για τους “γαλάζιους” που τους ανεβάζει στην κορυφή και αναμένουν.

Το πρώτο μισάωρο του αγώνα δεν είχε κάτι το αξιόλογο, ούτε κάποια μεγάλη ευκαιρία από τις δύο ομάδες. Ο Απόλλωνας έδειχνε να έχει περισσότερο την κατοχή και να βγαίνει πιο συχνά μπροστά, έχοντας κερδίσει κάποια κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο 36΄ τα δεδομένα άλλαξαν καθώς η Πάφος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές και πλέον ο Απόλλωνας είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

 

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε πλέον να πιέσει και στο 43΄ υπήρξε μια κεφαλιά του Νταμπό που όμως δεν μέτρησε ως ευκαιρία καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Χωρίς καθυστερήσεις το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0, με αξιόλογο γεγονός την κόκκινη κάρτα της Πάφου.

 

Με μια καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Αλμπάνη να μην αποφασίζει τι θα κάνει κύλησαν τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ η Πάφος όποτε έβρισκε την ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση. Στο 65΄ο Ζράντι πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα και στο αμέσως επόμενο λεπτό είχε τη μεγάλη ευκαιρία, όμως το σουτ του απέκρουσε ο Πέτρου για την Πάφο. Στο 70ο λεπτό νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα, με τον Νταμπό αυτή τη φορά που έγινε αποδέκτης της μπάλας, γύρισε, σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε έξω.

Στο 75΄ήταν η σειιρά του Χάμπου να χάσει ευκαιρία, όταν ο Ζράντι γύρισε τη μπάλα ο Χάμπος έπιασε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στον τερματοφύλακα της Πάφου. Στο 76ο λεπτό ο Πίττας μετά από καιρό επανήλθε στη δράση μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Φιλιώτη. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ αργός με αποτέλεσμα αυτό να βολεύει τους γηπεδούχους που ήταν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Πολύ καλή προϋπόθεση για τον Απόλλωνα στο 83΄ με την άμυνα της Πάφου να διώχνει σε κόρνερ που δεν έφερε αποτέλεσμα, σε γύρισμα στην περιοχή από τον Ζράντι. Στο 84΄επανεμφάνιση για Ντιγκινί που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ίλιεφ. Το πολυπόθητο γκολ για τον Απόλλωνα ήρθε στο 85΄όταν ο Μαυρίας έκανε τη μπαλιά στην περιοχή και ο Πίττας σκόραρε κάνοντας το 1-0 για τους “γαλάζιους”! Στο 88΄ο διαιτητής χαρίστηκε με κίτρινη κάρτα στο Ζάιρο που έπεσε με τα δύο πάνω στον Νταμπό.

Μετά και τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να περνά από το Παφιακό με τον Πίττα που επανήλθε να είναι ο λυτρωτής των “γαλάζιων”. Με τη νίκη αυτή ο Απόλλωνας έφτασε στους 35 βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή.

Κίτρινες: Ζάιρο / Ίλιεφ, Γιάγκα

Κόκκινες: Κοβάσεβιτς 2η κίτρινη

Πάφος: Πέτρου, Κβιντα, Κοβάσεβιτς, Ζάιρο, Χέσταντ(65΄Ν.Αουρέλιο), Βαλακάρι(81΄Ελ Χαμαντί), Ταλίς, Ντράγκομιρ(72΄Χότσκο), Μπάιριτς, Πάντσεον, Πάγιτς

Αναπληρωματικοί: Αντός, Κώστα, Χότσκο, Ν.Αουρέλιο, Λέιτε, Φυλακτού, Ελ Χαμάντι, Μιχαήλ

 

Aπόλλων: Α. Γιοβάνοβιτς, Β. Γιοβάνοβιτς, Νταμπό, Ίλιεφ, Σπόλιαριτς(65΄Χάμπος), Ρομπέρζ, Φιλιώτης(76΄Πίττας), Αλμπάνης(65΄Ζράντι), Μαυρίας, Γιάνγκα(76΄Ψύχας), Κολ

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Μάρκοβιτς, Πίττας, Ίντζια, Ψύχας, Χάμπος, Ντιγκινί, Νογιόκ, Ζράντι

 

Γράφει ο Γιώργος Δίπλαρος

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy