WRC Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Στον Οζιέ οι πρώτες ειδικές της υβριδικής εποχής (videos)

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε το 2 στα 2 με το Yaris Rally1, ο Λεμπ τον ακολουθεί από κοντά!

Συναρπαστικό ήταν το ξεκίνημα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο που σηματοδοτεί και το άνοιγμα της αυλαίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022. Δύο ειδικές διαδρομές στις γαλλικές Άλπεις, δύο πρώτες παραστάσεις των αγωνιστικών νέας τεχνολογίας.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα Toyota Yaris Rally1Hyundai i20 N Rally1 και Ford Puma Rally1 και τα 11 πληρώματα που προσπάθησαν να τα δαμάσουν, σε μία πρώτη επίδειξη των δυνατοτήτων αυτών των νέων θηρίων. Και μετά τα πρώτα δύο τεστ, στα πρώτες θέσεις είναι δύο οδηγοί που κατέκτησαν τα 17 από τα 18 τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα.

Σεμπαστιέν εναντίον Σεμπαστιέν

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε, κερδίζοντας και τις δύο ειδικές διαδρομές της Πέμπτης. Με διαφορά 5.4 δευτερολέπτων στη μήκους 15.20 χιλιομέτρων Λουσεράμ/Λαντόσκ και μόλις 1.3 δευτερολέπτου στη μήκους 23.25 χιλιομέτρων Λα Μπολέν-Βεσουμπί/Μουλινέ. Χρόνοι που του δίνουν προβάδισμα 6.7 δευτερολέπτων ενόψει της πρώτης ημέρας πλήρους δράσης.

Αυτός που τον καταδιώκει ήταν ο άνθρωπος τον οποίο ο Οζιέ διαδέχθηκε στο θρόνο. Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιέν Λεμπ, που επιστρέφει στο WRC με την M-Sport Ford. Έστω και με περιορισμένο πρόγραμμα. Ο Αλσατός που μόλις ολοκλήρωσε δύο εβδομάδες δοκιμασίας στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο του Ράλλυ Ντακάρ, εντυπωσίασε με τη ρυθμό του και σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο – τόσο στην ΕΔ1 όσο και στην ΕΔ2.

Οι δηλώσεις του Οζιέ

Προφανώς ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ικανοποιημένος από το ξεκίνημα του. Με αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας στα χέρια του αλλά και με νέο συνοδηγό στο πλευρό του αφού τον Ζουλιέν Ιγκρασιά τον έχει διαδεχθεί ο Μπενζαμίν Βεϊλά.

«Η αίσθηση στη δεύτερη ειδική ήταν λίγο καλύτερη αλλά άσχετα με τους χρόνους, ακόμα είναι δύσκολο να ξέρουμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Εξακολουθούμε να δοκιμάζουμε πράγματα, είναι μία πρόκληση αλλά είμαι χαρούμενος», είπε στο τέλος της δεύτερης ειδικής ο 38χρονος.

Όσοι δεν τους λένε Σεμπαστιέν

Άλλα 4.5 δευτερόλεπτα πιο πίσω είναι το Yaris του Έλφιν Έβανς, με τον Ουαλό να παραδέχεται πως δυσκολευόταν να συνηθίσει τα 100 επιπλέον άλογα που προσφέρει ανά διαστήματα το υβριδικό σύστημα.

Το πολύ καλό ξεκίνημα της M-Sport πιστοποίησαν η τέταρτη θέση του Αντριέν Φορμό και η πέμπτη του Γκας Γκρίνσμιθ, ενώ ο Κρεγκ Μπριν είναι έβδομος – ανάμεσα στα Hyundai των Τιερί Νεβίλ και Όιτ Τάνακ.

«Γενικά, ένιωθα πως δεν μπορούσα να εμπιστευτώ το αυτοκίνητο. Προσπάθησα να ολοκληρώσω την ημέρα χωρίς προβλήματα», παραδέχθηκε ο Βέλγος ενώ ο Εσθονός είχε διάφορα προβλήματα, κάνοντας λόγο για κινητήρα, υδραυλικά αλλά και το χειρόφρενο του i20 N Rally1.

Δέκατος έμεινε ο Όλιβερ Σόλμπεργκ που δεν μπορούσε να ακούσει τις οδηγίες του συνοδηγού του, Έλιοτ Έντμοντσον ενώ τελευταίος ανάμεσα στα Rally1 έμεινε ο Κάλε Ροβάνπερα, που δεν είναι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του Yaris.

Η κατάταξη

1 Οζιέ (Toyota) 25m48.4s
2 Λεμπ (M-Sport Ford) +6.7s
3 Έβανς (Toyota) +11.2s
4 Φορμό (M-Sport Ford) +17.9s
5 Γκρίνσμιθ (M-Sport Ford) +21.9s
6 Νεβίλ (Hyundai) +28.5s
7 Μπριν (M-Sport Ford) +29.2s
8 Τάνακ (Hyundai) +41.1s
9 Κατσούτα (Toyota) 48.2s
10 Σόλμπεργκ (Hyundai) +58.8s
11 Ροβάνπερα (Toyota) +1m08.8s

Η επόμενη ημέρα

Το σκέλος της Παρασκευής περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενα loop των τριών ειδικών διαδρομών, που απλώνονται σε 97.86 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Αντριέν Φορμό

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Toyota Gazoo WRT

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy