Με «τακουνάκι» ο Ροντρίγκες στέλνει το Πράσινο Ακρωτήρι στους «16»

Σφράγισε με τον βαθμό που πήρε την πρόκριση το Καμερούν

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, με τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής.

Η Μπουρκίνα Φάσο εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης, ως 2η απ’ τον όμιλο και το Πράσινο Ακρωτήρι, μετά τον βαθμό που απέσπασε από το Καμερούν (1-1), χάρις σε ένα καταπληκτικό γκολ του εξτρέμ του Ολυμπιακού, Γκάρι Ροντρίγκες, έφτασε τους 4 βαθμούς και πολύ δύσκολα δεν θα είναι μία απ’ τις τέσσερις καλύτερες τρίτες Εθνικές ομάδες των έξι ομίλων, που θα προκριθούν στα νοκ-άουτ.

Στο “Stade d’Olembé” του Γιαουντέ, οι οικοδεσπότες του Καμερούν είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους μετά το «2 στα 2» στις πρώτες αγωνιστικές και ήθελε απλά ένα βαθμό για να «σφραγίσει» την πρωτιά.

Το γκολ του (πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης με 5 τέρματα) Αμπουμπακάρ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έδωσε προβάδισμα στα «λιοντάρια», όμως στο δεύτερο 45λεπτο, «μίλησε» ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Γκάρι Ροντρίγκες.

Στο ημίχρονο πήρε τη θέση του Σεμέδο και στο 53′ μετά από γύρισμα του Ρόσα Σάντος, έφερε το ματς στα ίσα με καταπληκτικό τακουνάκι στην κίνηση, αφήνοντας εμβρόντητο τον Ονάνα.

Την ίδια ώρα στο “Kouekong Stadium” της Μπαφουσάμ, η Μπουρκίνα Φάσο έμεινε στο 1-1 με την Αιθιοπία, όμως πήρε το εισιτήιο της πρόκρισης, αν και ισόβαθμη με το Πράσινο Ακρωτήρι, το οποίο είχε νικήσει στις 13/01 με 1-0. Ο Μπαγιαλά έδωσε το προβάδισμα στην Μπουρκίνα Φάσο, με την Αιθιοπία να ισοφαρίζει στο 51′ με τον Κεμπεντέ, αλλά να μην βρίσκει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε τη νίκη κι αμυδρές ελπίδες πρόκρισης ως 3η.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022:

 

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπουρκίνα Φάσο-Αιθιοπία                1-1
(24΄ Μπαγιαλά – 51΄ Κεμπεντέ)

Πράσινο Ακρωτήρι-Καμερούν              0-0
(53΄ Γκάρι Ροντρίγκες – 39΄ Αμπουμπακάρ)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαλάουι-Σενεγάλη                      18/01
Ζιμπάμπουε-Γουινέα                    18/01

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκαμπόν-Μαρόκο                        18/01
Γκάνα-Ν. Κομορος                      18/01

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Αίγυπτος-Σουδάν                       19/01
Γουινέα Μπισσάου-Νιγηρία              19/01

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ακτή Ελεφαντοστού-Αλγερία             20/01
Σιέρα Λεόνε-Ισημερινή Γουινέα         20/01

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκάμπια-Τυνησία                       20/01
Μάλι-Μαυριτανία                       20/01

 

*Οι δύο πρώτες ομάδες σε κάθε όμιλο προκρίνονται στους νοκ-άουτ γύρους (φάση των «16») και τις ακολουθούν και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy