Ψάχνουν τη φόρμουλα για εφαρμογή του Test to Stay

"Κλειδώνουν" οι αποφάσεις

έλος στη σύγχυση και στο αλαλούμ που προκάλεσε η ανακοίνωση για εφαρμογή του Test to Stay αναμένεται να δώσει η σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας. Το μέτρο το οποίο εξήγγειλε η κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη και αφορά στους μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης οι οποίοι είναι επαφές, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων και οργανωμένων γονιών.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, με τις τελικές αποφάσεις για το μέτρο να λαμβάνονται στη διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, του Επικεφαλής της Επιδημιολογικής Ομάδας, Κωνσταντίνου Τσιούτη, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και οργανώσεων γονέων.

Κατά τη σύσκεψη θα εξεταστούν οι τρόποι εφαρμογής του, με το Υπουργείο Υγείας να είναι στη διαδικασία επεξεργασίας τριών σεναρίων:

– Τα σημεία δειγματοληψίας θα πηγαίνουν στοχευμένα σε σχολικές μονάδες.
– Σημείο δειγματοληψίας θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις μικρές σχολικές μονάδες.
– Διάθεση των Self tests στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι το Test to Stay δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά θα προσφέρεται εναλλακτικά στους μαθητές, κάτι που ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα.

Κωνσταντίνος Αθανασίου, Σύμβουλος Υπουργού Υγείας

“Τα άτομα που είναι ανεμβολίαστα όμως και πρέπει βάσει πρωτοκόλλου να περιοριστούν για 14 ημέρες, εκεί είναι που θα υπάρχει επιλογή…ένας γονιός μπορεί να θέλει να περιορίσει το παιδί του για 14 ημέρες αλλά μπορεί και να πηγαίνει το παιδί σχολείο και να προβαίνει στην εξέταση πριν μπει στη σχολική μονάδα.”

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy