Την πρόδωσαν τα στημένα και ήρθε η ήττα!

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ - ΑΕΛ 2-1

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ανόρθωση να προηγείται της ΑΕΛ με 1-0 με γκολ που χρεώθηκε τελικά ως αυτογκόλ και την ΑΕΛ να πρέπει να αντιδράσει για να πάρει κάτι από τον αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ έβγαλε αντίδραση ισοφάρισε με τον Τσέποβιτς, όμως μια άτυχη και πάλι στιγμή σε στημένο και πάλι έφερε το γκολ του Αραγιούρι για την Ανόρθωση και την ήττα της ΑΕΛ με 2-1.

Ο αγώνας:

Με αρκετά καλό ρυθμό κύλησε το πρώτο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα της Ανόρθωσης με την ΑΕΛ. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ενώ μετά το δεκάλεπτο η Ανόρθωση πίεσε μπροστά και είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μέγιερι να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει, πρώτα το σουτ του Ουάρντα και στη συνέχεια την κεφαλιά του Χρυσοστόμου.

Στο 24΄ ο Ούγγρος νεοφερμένος τερματοφύλακας της ΑΕΛ στάθηκε τυχερός σε κεφαλιά του Νοβότνι με τη μπάλα να κτυπά στο κάθετο δοκάρι κα να περνά άουτ. Η ΑΕΛ είχε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Μεντόγιεβιτς δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Παπαφώτη να παίρνει τη θέση του. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Ανόρθωση πέρασε μπροστά στο σκορ όταν ο Χουσμπάουερ εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια η άμυνα της ΑΕΛ δεν αντέδρασε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα του Μέγιερι. Τελικά ήταν αυτογκόλ, αφού η μπάλα κτύπησε στον Τεισέιρα.

Η πρώτη φάση για τους «γαλαζοκίτρινους» ήρθε στο 34ο λεπτό με τον Παπαφώτη να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή με τον Λόρια να αποκρούει με δεύτερη προσπάθεια. Στο 39΄ η ΑΕΛ σε μια αντεπίθεση προσπάθησε να απειλήσει όμως οι ποδοσφαιριστές δεν συνεννοήθηκαν σωστά με αποτέλεσμα να χαθεί η καλή προϋπόθεση.

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε και στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με την ΑΕΛ να πηγαίνει στα αποδυτήρια χάνοντας 1-0 από την Ανόρθωση. Καλούνται οι «γαλαζοκίτρινοι» να βγάλουν αντίδραση στην επανάληψη αν θέλουν να πάρουν βαθμολογικό κέρδος από τον αγώνα.

 

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά κάνοντας δύο αλλαγές με Μπαλντέ και Μιλιτσεάνου να παίρνουν τις θέσεις των Μαρόσα και Ανδρέου. Η πίεση έφερε αντίδραση με τον Τσέποβιτς να ισοφαίζει στο 60΄διαμορφώνοντας το 1-1. Πήρε χώρο η ΑΕΛ και μπήκε για τα καλά στον αγώνα, ενώ στο 65΄η Ανόρθωση πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Πλέον ο αγώνας είχε πάρει δραματική μορφή με τις ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν το νικητήριο γκολ.

Τελικά στο 81΄μετά από κόρνερ ο Αραγιούρι ως τελικός αποδέκτης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 2-1 για την Ανόρθωση και πλέον η ΑΕΛ έπρεπε να αντιδράσει για την ισοφάριση. Η ΑΕΛ προσπάθησε και έχασε κάποιες ευκαιρίες όπως ένα σουτ στο 90΄και ένα από πλάγια στις τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με Τσέποβιτς και Μιλιντσεάνου. Στα λεπτά των καθυστερήσεων η ΑΕΛ δεν κατάφερε να σκοράρει για να πάρει την ισοπαλία και τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να χάνει με 2-1, με γκολ που προήλθαν από στημένα και λάθος εκτιμήσεις της άμυνας των “γαλαζοκιτρίνων”. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 100ο λεπτό.

 

Κίτρινες: Αμπαρτζουμιάν, Ουάρντα / Τσέποβιτς

Ανόρθωσις: Λόρια, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Χουσμπάουερ(75΄Χριστοδουλόπουλος), Ουάρντα, Χριστοφή(53΄Ντέλετιτς), Νοβότνι(85΄Κορρέα), Χρυσοστόμου(53΄Ιωάννου).

Αναπληρωματικοί: Τζουρ, Ρουσιάς, Λάζαρος, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς, Κορρέα, Μότης, Ιωάννου, Ντέλετιτς.

 

ΑΕΛ: Μέγιερι, Τεσέιρα, Μεντόγεβιτς(23΄Παπαφώτης), Νταβόρ(86΄Ριέρα), Τσέποβιτς, Σάντος, Μαζάν, Ανδρέου(46΄Μπαλντέ), Τόρες(73΄Έουλερ), Ριστέφσκι, Μαρόσα(46΄Μιλιτσεάνου)

Αναπληρωματικοί: Κεραυνός, Μπαλντέ, Μιλιτσεάνου, Κυριάκου, Ντάφερφελντ, Έουλερ, Ριέρα, Αντωνίου, Παπαφώτης, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μαϊντεβατς.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy