Ο Αμπράμοβιτς είναι πλέον και ο πλουσιότερος πολίτης της Πορτογαλίας

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσελσι Ρομάν Αμπράμοβιτς, πολίτης της ΕΕ και επίσημα πλέον, αποκτώντας πορτογαλικό διαβατήριο, έγινε ο πλουσιότερος πολίτης στην Πορτογαλία.

Όπως αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα Público, που επικαλείται την ιστοσελίδα EastJournal, από τα τέλη Απριλίου 2021 ο Αμπράμοβιτς έχει επωφεληθεί από τον «νόμο της επιστροφής», με τον οποίο από το 2015 η Πορτογαλία προσφέρει υπηκοότητα σε απογόνους Σεφαρδιτών Εβραίων που εκδιώχθηκαν από την περιοχή κατά τη διάρκεια της Ιεράς Εξέτασης στον Μεσαίωνα.

«Ο Αμπράμοβιτς απέδειξε ότι είναι απόγονος των Πορτογάλων Σεφαρδιτών Εβραίων μέσω πιστοποιητικού που εκδόθηκε από την εβραϊκή κοινότητα του Πόρτο», δήλωσε εκπρόσωπος του πορτογαλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Αμπράμοβιτς που ζει στο Λονδίνο, αλλά έχει φορολογική κατοικία στο νησί Τζέρσεϊ στη Μάγχη, προχώρησε σε αυτή την κίνηση, αφού είχε πρόβλημα να πάρει νέα βίζα το 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy