Τζόκοβιτς: Προπονήθηκε και περιμένει την τελική απόφαση

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρά τις φήμες που υπήρχαν έκανε κανονικά προπόνηση την Παρασκευή και εξακολουθεί να περιμένει την απόφαση των Αυστραλιανών Αρχών

Μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη του Australian Open και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την συμμετοχή του Νοβακ Τζόκοβιτς.

Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν πως το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης δεν είχε κλείσει προπονητικό γήπεδο την Παρασκευή, αναμένοντας την τελική απόφαση των Αυστραλών για την ακύρωση της βίζας του, ο Σέρβος προπονήθηκε κανονικά στη Rod Laver Arena, συνεχίζοντας απερίσπαστος και χαλαρός την προετοιμασία του για το Australian Open. Ο Νόλε έκανε προπόνηση στα σερβίς και στις επιστροφές του την Παρασκευή στην άδεια RLA.

Εκτός εξαιρετικού απροόπτου, σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ στο γήπεδο του οποίου έριξε και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, το μπαλάκι για το μέλλον του Τζόκοβιτς στη φετινή διοργάνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Age που επικαλείται πηγές από το φιλελεύθερο κόμμα του Πρωθυπουργού, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανακληθεί η βίζα του 34χρονου Σέρβου για δεύτερη φορά

Αυτή την πρόθεση φωτογράφισε και ο Υπουργός Οικονομικών, Σίμον Μπίρμινγχαμ ο οποίος την Παρασκευή (14/01) αναφέρθηκε στο θέμα, υπογραμμίζοντας: “Είναι ξεκάθαρο ότι όσοι μπαίνουν στην Αυστραλία και δεν είναι Αυστραλοί πολίτες, πρέπει να είναι διπλά εμβολιασμένοι εκτός αν διαθέτουν σαφή και έγκυρη ιατρική εξαίρεση”.

H κοινή γνώμη στην Αυστραλία είναι υπέρ της απέλασης Τζόκοβιτς και το γεγονός αυτό πιέζει ακόμα περισσότερο την Κυβέρνηση της χώρας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε, είναι και εκλογική χρονιά στο νησί.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι Αυστραλοί που αντιτίθενται στην παραμονή του Σέρβου στην Αυστραλία. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πήρε ξεκάθαρη θέση στο θέμα υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σωστό να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση και πως ο Τζόκοβιτς έκανε τους υπόλοιπους συναδέλφους του να μοιάζουν “ανόητοι”.

ΠηγήTennis24

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy