Η Σαουδική Αραβία παραιτήθηκε από τους κανόνες εμβολιασμού για το ισπανικό Super Cup

Η Σαουδική Αραβία παραιτήθηκε από την απαίτησή της οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προκειμένου να επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές από την Ισπανία να αγωνιστούν στο Super Cup, το οποίο φιλοξενεί, όπως αποκάλυψε το Reuters. Ο πλήρης εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για την είσοδο στο βασίλειο σύμφωνα με τις οδηγίες στον κυβερνητικό ιστότοπο.

Ωστόσο, πηγές του Reuters ανέφεραν ότι έγιναν εξαιρέσεις μετά τη διαπραγμάτευση της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τις τοπικές αρχές για να επιτραπεί σε όλους τους παίκτες και το προσωπικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Μπιλμπάο και την Ατλέτικο Μαδρίτης να κάνουν το ταξίδι και να αγωνιστούν στο τουρνουά, το οποίο διεξάγεται από 10 έως 16 Ιανουαρίου.

Ο προπονητής της Βραζιλίας Τίτε ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαιρεί τον αμυντικό της Ατλέτικο Μαδρίτης Ρενάν Λόντι από τις κλήσεις για τους επόμενους δύο προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επειδή ο ποδοσφαιριστής δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά της COVID-19.

Ο Λόντι βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης θα αγωνιστεί με την Μπιλμπάο σήμερα (13/1), στο πλαίσιο του δεύτερου ημιτελικού του ισπανικού Super Cup. O ποδοσφαιριστής έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και έχει προγραμματίσει τη δεύτερη για τις 31 Ιανουαρίου, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί νωρίτερα επειδή είχε νοσήσει από κορονοϊό (είχε διαγνωστεί θετικός τον Απρίλιο του 2020).

Το Ισπανικό Super Cup μεταφέρθηκε στη χώρα της Μέσης Ανατολής, καθώς η RFEF συμφώνησε σε συμβόλαιο με τους Σαουδάραβες μέχρι το 2029, το οποίο θα αποφέρει κέρδη στο κυβερνητικό όργανο 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy