Εκδόθηκε νέα κίτρινη προειδοποίηση για κακοκαιρία

Σε ισχύ από τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (13/1) τίθεται κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για παρατεταμένες βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Η προειδοποίηση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας

Σύμφωνα την προειδοποίηση, συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων βροχών και πιθανών μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει κατά διαστήματα την περιοχή, αρχικά κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα του νησιού, ενώ μετά το μεσημέρι και περιοχές στο εσωτερικό και στα ανατολικά/νοτιοανατολικά παράλια. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά στο 24ωρο.

Αναλυτικά η πρόγνωση: 

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο μεταξύ Κρήτης και Ρόδου, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 10 εκατοστά.

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού αλλά αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται κατά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι στα νότια και στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα βόρεια, στα ανατολικά και στο εσωτερικό βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες ωστόσο αργότερα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που τις απογευματινές κυρίως ώρες πιθανό να δώσουν μεμονωμένη κυρίως ελαφρά βροχή ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που τις βραδινές κυρίως ώρες αναμένεται να δώσουν σε ορισμένες περιοχές τοπικές βροχές καθώς και χιόνια στα ορεινά. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί την Κυριακή πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy