Εισήγηση για Test to stay στα σχολεία από τον Υπ. Υγείας

Διάφορες εισηγήσεις, μεταξύ των οποίων, η εισαγωγή του Test to Stay στα σχολεία θα θέσει αύριο Τετάρτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος παρακάθισε το απόγευμα σε σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους επιδημιολόγους βρέθηκε η κατάσταση στα σχολεία, και  στο τραπέζι τέθηκε και η εισήγηση για την εφαρμογή του Test to Stay, το οποίο προνοεί τα συνεχή προληπτικά τεστ από μαθητές και κυρίως όσα απαιτούνται μετά τον εντοπισμό κρούσματος εντός της τάξης.
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης,  ο Υπουργός Υγείας είπε πως η εν λόγω εισήγηση θα τεθεί αύριο ενώπιον του Υπουργικού.
Επίσης, σημείωσε πως δεν υπάρχει εισήγηση των επιδημιολόγων για αυστηρότερα μέτρα, αλλά ούτε και κάποια εισήγηση που να αφορά στους μη εμβολιασμένους.
Ανάμεσα στις εισηγήσεις που θα τεθούν αύριο ενώπιον του Υπουργικού, είναι και η εισήγηση που αφορά στην είσοδο συγγενών σε γηροκομεία με αρνητικό rapid test 24 ωρών.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στις ποδοσφαιρικές ομάδες, και εάν δεν ακολουθήσουν τα μέτρα οι φίλαθλοι τότε θα προχωρήσουν με κλείσιμο των γηπέδων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy