«Ο Τζόκοβιτς νόσησε πριν ένα μήνα από κορονοϊό, είχε άδεια να μπει στην Αυστραλία»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προσβλήθηκε τον Δεκέμβριο από κορονοϊό, αλλά δεν είχε συμπτώματα και είχε γραπτή άδεια από το τμήμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προτού ταξιδέψει στη χώρα με ιατρική εξαίρεση από τους κανόνες εμβολιασμού της, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του σε έγγραφα που κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο. Ο Σέρβος Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, ο οποίος είναι υπό κράτηση, καθώς ακυρώθηκε η βίζα του κατά την άφιξή του στην Αυστραλία την Πέμπτη, βρέθηκε για πρώτη φορά θετικός σε τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, αλλά, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του, 14 ημέρες μετά «δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα της COVID-19 τις τελευταίες 72 ώρες».

Τα έγγραφα προσθέτουν ότι την 1η Ιανουαρίου ο «Νόλε» έλαβε «ένα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων (το οποίο) είπε στον κ. Τζόκοβιτς ότι “οι απαντήσεις του υποδεικνύουν ότι (πληροί) τις προϋποθέσεις για άφιξη χωρίς καραντίνα στην Αυστραλία”».

Ο Σέρβος «αστέρας» του τένις, ο οποίος έχει επικρίνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ αν έχει εμβολιαστεί ο ίδιος. Ο 34χρονος άσος αμφισβητεί την ακύρωση της βίζας του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας με την ελπίδα ότι θα κατακτήσει τον 21ο τίτλο του σε τουρνουά γκραν σλαμ στο Australian Open, το οποίο αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy