Νίκησε, έπιασε κορυφή και περιμένει το ντέρμπι…

ΑΡΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 2-1

Παρά τη ψυχρολουσία που δέχθηκε ο Άρης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και την ισοφάριση από τον Ντούρις στο γκολ του πρώτου ημιχρόνου του Στεπίνσκι, κατάφερε να αντιδράσει και με τον Πακέ να πάρει τη νίκη που τον ανέβασε στους 30 βαθμούς και προς το παρόν στην πρώτη θέση.

Με αρκετά καλό ρυθμό και τον Άρη να υπερέχει στα σημεία αλλά και στο σκορ κύλησε το πρώτο μισάωρο του αγώνα στο Τσίρειο. Μόλις στο έκτο λεπτό ο Σικόρσκι σε κενή εστία και μετά από λάθος του τερματοφύλακα του Εθνικού δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά από πλάγια. Ο Εθνικός δεν έμεινε πίσω καθώς γινόταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με αποτέλεσμα να χάσει και αυτός με τη σειρά του ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Άρης έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το γκολ και αφού απείλησε δύο φορές, στο 29΄ ήρθε με την κεφαλιά του Στεπίνσκι. Ο Ευσταθίου από αριστερά έκανε τη σέντρα ασίστ για να πιάσει τη γυριστή κεφαλιά ο Πολωνός «killer» και να τη στείλει στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπογκαντίνοφ. Στο 36ο λεπτό είχαμε την αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη με τον Μπαμπίκα να παίρνει τη θέση του Σικόρσκι που αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Στο 38΄ ο Μπογκαντίνοφ στέρησε το δεύτερο γκολ του Στεπίνσκι καθώς απέκρουσε ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Πολωνού μετά από κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά ο Εθνικός προσπάθησε να απειλήσει δύο μάλιστα φορές με ένα σουτ και μια κεφαλιά χωρίς να έχει αποτέλεσμα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0!

Με γκολ του Ντούρις και ισοφάριση για τον Εθνικό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αφού μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη ήρθε το 1-1. Πλέον ο Άρης ήταν αναγκασμένος να πιέσει και αφού απείλησε ο Πακέ στο 62΄, δύο λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Μπαμπίκα με κεφαλιά αυτή τη φορά δεν αστόχησε.

Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει, ενώ ο Άρης καραδοκούσε να «σκοτώσει» το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ και έτσι ο αγώνας είχε πάρει ένα δυνατό ρυθμό. Στο 80΄ο Άρης βρήκε την ευκαιρία με τον Ιωσηφίδης αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε για να κάνει το 3-1, ενώ ο κινητικός Ελουντού απείλησε και πάλι για λογαριασμό του Εθνικού. Στο 90΄ο Εθνικός απείλησε και πάλι όμως η κεφαλιά πέρασε έξω από το κάθετο δοκάρι, ενώ είχε και νέο σουτ που κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ο Βάνα έσωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων τη νίκη για τον Άρη, αποκρούοντας μια κεφαλιά.

Μετά και τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Άρη να παίρνει τη νίκη με 2-1 κόντρα στον Εθνικό Άχνας!

 

Κίτρινες: Κβάσιουκ / Χουντόπιακ, Χολ

Άρης: Bάνα, Μανού, Σικόρσκι, Στεπίνσκι, Πακέ(71΄Ράντουτ), Κβάσιουκ(90+Ανδρέου), Σίλντενφελντ, Ελευθερίου, Μπρόρσον, Πατσέκο(71΄Ιωσηφίδης), Σιμιόν.

Αναπληρωματικοί: Σωφρονίου, Ραντούτ, Ανδρέου, Λυσάνδρου, Μίτσης, Μπαμπίκα, Ιωσηφίδης.

 

Εθνικός Άχνας: Μπογκαντίνοφ, Περατικός(75΄Ντόλεζαλ), Καρασάουσκς, Χουντόμπιακ, Ζάκπα(69΄Μ.Ηλία), Ιωάννου(63΄Ηλία), Κυπριανού, Φόλπρεχτ(46΄Ελουντού), Ταράσοφς, Χολ, Ντούρις.

Αναπληρωματικοί:  Άδωνη, Κ. Ηλία, Μ. Ηλία, Κκολός, Παπακωνσταντίνου, Ντόλεζαλ, Κ. Ηλία, Σαββίδης, Κουμής, Ελουντού.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy