Έλληνες παίκτες που μπορούν να υπογράψουν από Γενάρη

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει 11 γηγενείς ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι να συμφωνήσουν με οποία ομάδα θέλουν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ενώ άνετα φτιάχνουν μια... δική τους πολύ αξιόλογη.

Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είν’ και μπαλωμένο, λέει ο θυμόσοφος λαός. Μόνο που, στην προκειμένη περίπτωση κάθε άλλο παρά… μπαλωμένο θα είναι το «αντικείμενο» μας!

Με την χειμερινή μεταγραφική περίοδο να ξεκινάει εντός των επόμενων ημερών, αλλά και την… ξενομανία που -παραδοσιακά- διακατέχει τις ελληνικές ομάδες, είπαμε να κάνουμε την διαφορά.

«Ανοίγοντας τα μάτια» στους συλλόγους μας, προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις για την ενίσχυση του ρόστερ τους και μάλιστα και… εγχώριες, αλλά και «φθηνές»!

Τι φθηνές, δηλαδή; Τσάμπα πράμα, που λέμε, αφού πρόκειται για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους έως το καλοκαίρι του 2022.

Κοινώς, έχουν ήδη το δικαίωμα να διαπραγματευτούν και να συμφωνήσουν με οποίον θέλουν, προκειμένου το καλοκαιράκι να υπογράψουν και επίσημα συμβόλαιο…

Είπαμε, εορταστικές οι ημέρες και το sport-fm.gr κάνει στις ομάδες μας το καλύτερο «δώρο»: τη λίστα με τους 11 κορυφαίους «ελεύθερους» Έλληνες παίκτες, που μπορούν κάλλιστα να φτιάξουν και μια αξιοπρεπέστατη δική τους ομάδα.

Παναγιώτης Ρέτσος

Στα 23 του, διαθέτει ήδη ένα πολύ «δυνατό» βιογραφικό. Με πέρασμα από Ολυμπιακό, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Σεντ Ετιέν, παρότι φέτος μετράει μόλις έξι συμμετοχές, είναι αναμφίβολα μια θελκτική περίπτωση για όποιον ψάχνει ενίσχυση στα μετόπισθεν! Άλλωστε, παίζει με την ίδια άνεση τόσο στο κέντρο όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ταξιάρχης Φούντας

Μετά τους Πανιώνιο, ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης, πήγε στην Αυστρία να ξαναβρεί τον εαυτό του και έβαλε την καριέρα του στον… σωστό δρόμο! Στη Ραπίντ Βιέννης λατρεύεται, και πως θα γινόταν αλλιώς όταν μετράει 45 γκολ και 19 ασίστ σε 90 συμμετοχές; Ο 26χρονος περιφερειακός επιθετικός είναι και φέτος «καυτός», έχοντας ένα πλήρες «πακέτο» να προσφέρει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.
Χαράλαμπος Λυκογιάννης

Άλλη μια περίπτωση παίκτη που ήρθε απρόσμενα να σταθεροποιηθεί στο υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη «μνηστήρες» για αυτόν… Στα 28 του, πλέον, ο αριστεροπόδαρος μπακ μετράει φέτος 19 εμφανίσεις με την φανέλα της Κάλιαρι, στην οποία θα κλείσει τετραετία το καλοκαίρι. Ενώ έχει περάσει από Ολυμπιακό, Στουρμ Γκρατς, Εργοτέλη και Λεβαδειακό. Μπορεί να αξιοποιηθεί και σαν αριστερός χαφ.
Τάσος Χατζηγιοβάνης

Αν η προσφορά της Αλτάι προς τον Παναθηναϊκό ήταν καλύτερη, δεν θα ήταν στην λίστα μας… Η μεταγραφή του δεν προχώρησε, στο «τριφύλλι» θέλουν να τον ανανεώσουν, αλλά ανεξαρτήτως τι θα συμβεί ο 24χρονος διεθνής εξτρέμ δεν περνάει… απαρατήρητος. Από τα φυτώρια στην πρώτη ομάδα, όπου διανύει την έκτη του σεζόν, μετράει 153 συμμετοχές και έχει την ευχέρεια να παίζει και στα δύο άκρα.
Ανδρέας Σάμαρης

Όταν μετράς επτά χρόνια προϋπηρεσίας στην Μπενφίκα, με 114 συμμετοχές και πέντε γκολ στο βιογραφικό σου, δεν μπορεί παρά… αυτόματα να αποτελείς ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο 32χρονος μέσος «έπαιξε» για πολλές ομάδες από όταν έφυγε από τους Λουζιτανούς, τελικά υπέγραψε στην Φορτούνα Σιτάρντ από την οποία μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και λογικά θα μας απασχολήσει ξανά. Προφανώς και τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Οι εμφανίσεις του με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα του άνοιξαν την «πόρτα» του ΠΑΟΚ! Εκεί, κέρδισε τίτλους, έγινε διεθνής στην Εθνική, για να ακολουθήσει και η αντιστροφή του κλίματος. Ικανός για το καλύτερο αλλά και ενίοτε το… χειρότερο, στα 32 του πλέον, ίσως κάνει «ψαχτεί» για το εξωτερικό. Έχει άλλωστε προσόντα, για να ολοκληρώσει ότι άφησε μισό, με την μετακίνησή του στην Γαλατάσαραϊ το 2017.

Δημήτρης Κολοβός

Μια ακόμα… παρεξηγημένη περίπτωση ποδοσφαιριστή, υπό την έννοια πως ούτε στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και στον Παναθηναϊκό κατάφερε να «πιάσει». Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως πρόκειται για κακό ποδοσφαιριστή… Απεναντίας, η παρουσία του σε Πανιώνιο και Σέριφ Τίρασπολ, μετά τους «αιώνιους» μαρτυράει το αντίθετο! Παίζει τόσο πίσω από τον επιθετικό, όσο και στο αριστερό άκρο ενώ είναι και σε παραγωγική ηλικία, όντας 28 ετών.

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Παρότι είναι ακόμα 29 χρονών, έχει προλάβει να παίξει σε Ολυμπιακό, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σάλκε, Λειψία, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και Αμβούργο, αλλά και να περάσει από την Σαουδική Αραβία. Ο δυναμισμός και η εμπειρία, αποτελούν τα «όπλα» του! Το μέλλον του στον Ατρόμητο ωστλοσο παραμένει αβέβαιο, την δεδομένη χρονική στιγμή, λόγω και της κατάστασης στην ομάδα του Περιστερίου. Λογικά, δεν θα δυσκολευθεί να βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Παναγιώτης Ταχτσίδης

Στα 30 του χρόνια, πλέον, προέρχεται από διαδοχικές «καλές» σεζόν, με την Λέτσε, δείχνοντας πως μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη μονάδα για όποια ομάδα αποφασίσει να τον εμπιστευθεί! Άλλωστε, το… κοντέρ μετράει πολλά χιλιόμετρα επί ιταλικού εδάφους με τις φανέλες των Τζένοα, Ελλάς Βερόνα, Ρόμα, Κατάνια και Κάλιαρι, οι οποίες πόνταραν στην ικανότητά του να καλύψει όλο τον άξονα, από το 6 έως και το 10!


Γιάννης Μπουζούκης

Προϊόν της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, έκανε το ντεμπούτο του το 2017 σε ένα ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, για να ακολουθήσουν δύο πολύ καλές χρονιές, μια μάλλον μέτρια και η φετινή όπου δεν έχει πάρει ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής, όντας εκτός πλάνων. Στις «μικρούς» έπαιζε ως δεκάρι, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και στον άξονα αλλά και στα άκρα και θα αναζητήσει το… restart στην καριέρα του!

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Η Γερμανία ταιριάζει… γάντι στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, διαχρονικά. Παλιότερα διακρίνονταν οι επιθετικογενείς παίκτες, τώρα κυρίως οι αμυντικογενείς, με τον 31χρονο στόπερ να είναι μια τέτοια περίπτωση. Μετά από 135 συμμετοχές με την ΑΕΚ, πήγε στην Μπόχουμ όπου στάθηκε άτυχος πέρυσι, καθώς ξεκίνησε βασικός αλλά τραυματίστηκε. Επανήλθε, έχοντας φέτος ήδη 13 εμφανίσεις στην Bundesliga και αν συνεχίσει έτσι πιθανότατα το καλοκαίρι να μην χρειαστεί να επαναπατριστεί…

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy