Τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού στον κόσμο το 2022

Τα δύο τελευταία χρόνια, η πανδημία του κορονοϊού κατάφερε να δημιουργήσει… χάος και στο αθλητικό καλαντάρι, προκαλώντας αναβολές, ακυρώσεις και «μετακινήσεις» κορυφαίων διοργανώσεων. Ανάμεσά τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, το Euro 2020 και πολλά ακόμη κορυφαία τουρνουά που αναγκάστηκαν να μετατεθούν για το 2021.

Το επόμενο έτος θα αρχίσει με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2021 στις 9 Ιανουαρίου, διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Καμερούν με καθυστέρηση ενός έτους, λόγω της Covid-19.

Το τουρνουά τένις του Australian Open θα πάρει τη «σκυτάλη» στις 17 Ιανουαρίου, εξακολουθώντας να αποτελεί ερωτηματικό εάν στο πρώτο τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς θα είναι παρών ο εννιά φορές πρωταθλητής και νο 1 στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, προκειμένου να αγωνιστεί για το -ρεκόρ- του 21ου τίτλου Grand Slam.
Οι αυστραλιανές αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους παίκτες.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022 θα ακολουθήσουν στις 4 Φεβρουαρίου με διπλωματικό μποϊκοτάζ από ορισμένες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας. Οι Κινέζοι θα πρέπει επίσης να διαχειριστούν την πανδημία της Covid-19, στη δεύτερη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσουν στο Πεκίνο, μετά τους Θερινούς του 2008.

Το Super Bowl 2022 στις 13 Φεβρουαρίου θα προσπαθήσει να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό από τα 96,4 εκατομμύρια θεατές πέρυσι, αριθμός που ήταν ο χαμηλότερος από το 2007.

Ο τελικός του Champions League στις 28 Μαΐου δίνει ελπίδα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι ότι ήρθε η ώρα να… λάμψουν, αφού δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να σηκώσουν το πιο σημαντικό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο συλλόγων.

Η 150ή διοργάνωση του British Open, του παλαιότερου τουρνουά γκολφ στον κόσμο, θα διεξαχθεί στο “St Andrews’ Old Course” από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου με τους διοργανωτές να περιμένουν ρεκόρ θεατών. Μεταξύ εκείνων που θέλουν να παίξουν υπάρχει ο 15 φορές νικητής σε τουρνουά major, Τάιγκερ Γουντς, ο οποίος την έχει αποκαλέσει αγαπημένη του τοποθεσία αγώνων στον κόσμο.
Ο καλύτερος παίκτης γκολφ της γενιάς του κόντεψε να χάσει το πόδι του από ακρωτηριασμό, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου 2002) έχει ήδη επιβεβαιωθεί ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, με το κράτος του Κόλπου να αποτελεί στόχο για ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Θα είναι το πρώτο Μουντιάλ στον αραβικό κόσμο, το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί σε μουσουλμανική χώρα και το πρώτο που θα γίνει Χειμώνα. Θα είναι το δεύτερο στην Ασία (μετά το 2002), αλλά και το τελευταίο με 32 ομάδες.
Πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου εξακολουθούν να αγανακτούν με την απόφαση να ανατεθεί το τουρνουά σε μια χώρα χωρίς ποδοσφαιρική παράδοση και με κλίμα ερήμου ακατάλληλο για ανταγωνιστικούς αγώνες υψηλού επιπέδου.
Θα διεξαχθεί Νοέμβριο-Δεκέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι τα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου πρέπει να σταματήσουν τον Οκτώβριο, δύο μήνες μετά την έναρξη της σεζόν τους, και να συνεχίσουν ξανά στα τέλη Δεκεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy