Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή για κούπα με… φωνές! 

Την 11η σερί της νίκη στην Premier League πέτυχε η Σίτι, που ανέτρεψε το σκορ (1-2) επί της Άρσεναλ με γκολ του Ρόδρι στο 93'. Με δέκα από 59' οι Λονδρέζοι που διαμαρτύρονται για τη διαιτησία

Η χρονιά μπήκε με ντερμπάρα και σούπερ ανατροπή, αφού η Σίτι επικράτησε 2-1 της Αρσεναλ στο Λονδίνο και βρέθηκε στο +11 από την Τσέλσι. Πολλές φωνές για τη διαιτησία από τους Λονδρέζους.

Το ματς:

Χαμηλό το τέμπο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη Σίτι να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά, πέρα από την κεφαλιά του Ζεσούς στο 5′.

Ουσιαστικά, η πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα ήταν εκείνη στο 10′, η οποία σήκωσε και πολλή κουβέντα, με τους Λονδρέζους να διαμαρτύρονται για πέναλτι: Ύστερα από γρήγορο ξεδίπλωμα αντεπίθεσης από την Άρσεναλ, ο Έντεγκααρντ βρέθηκε ενώπιων του Έντερσον, αλλά σε διαγώνια θέση, με τον Βραζιλιάνο πορτιέρε να τον κόβει. Εάν και φάνηκε ο τερματοφύλακας της Σίτι να έχει βρει πρώτα το πόδι του Νορβηγού άσου και μετά την μπάλα, η φάση εξετάστηκε από τον VAR, με το παιχνίδι να συνεχίζεται με κόρνερ.

Στο 14′ η κεφαλιά του Ντίας… έξυσε το δεξί δοκάρι της εστίας των «κανονιέρηδων», με τον Μαρτινέλι να απαντά στο 16′, όταν ο Έντερσον απέκρουσε το διαγώνιο σουτ που έπιασε.

Οι φιλοξενούμενοι, που απείλησαν με τη φαλτσαριστή σουτάρα του Ντε Μπρόινε στο 19′, είχαν την κατοχή της μπάλας (κοντά στο 70% το σχετικό ποσοστό τους). Κάτι που βέβαια δεν… χάλαγε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ξεδίπλωναν υπέροχα τις αντεπιθέσεις τους.

Για να φτάσουμε στο 31′, όταν ο Τίρνεϊ βρήκε με ωραία μεταβίβαση τον Σακά, ο οποίος με μονοκόμματο πλασέ μεταξύ του πέναλτι και της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Η Άρσεναλ είχε το μομέντουμ, πιέζοντας και για δεύτερο γκολ, έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον εξαιρετικό Μαρτινέλι. Όμως, ούτε το πλασέ που έπιασε ο τελευταίος εκτός περιοχής στο 39′ ούτε η ατομική του ενέργεια στο 43′ είχαν ευτυχή κατάληξη για την ομάδα του, με το σκορ να παραμένει στο 1-0 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου.

«Καυτή» εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο, με το ματς να… στραβώνει γρήγορα για τους γηπεδούχους. Αρχικά, στο 53′ ο Τζάκα ανέτρεψε τον Σίλβα εντός περιοχής της Άρσεναλ, τραβώντας τη φανέλα του. Ο Άτγουελ αρχικά είπε «παίζετε», με τον VAR να τον καλεί να δει τη φάση στο βίντεο, δίνοντας εντέλει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μάχρεζ, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 57′.

Η Άρσεναλ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα χάνοντας τρομερή διπλή ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα: Αρχικά ο Ακέ σε πρώτο χρόνο έσωσε με τάκλιν πάνω στη γραμμή το αυτογκόλ που πήγε να βάλει ο Λαπόρτ, ενώ σε δεύτερο ο Μαρτινέλι αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Κι αφού δεν κατάφερε να κάνει το 2-1 σ’ αυτή τη φάση, είδε στο 59′ τον Άτγουελ να αποβάλει τον Γκάμπριελ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ύστερα από δυνατό μαρκάρισμα στον Ζεσούς.

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, η Άρσεναλ συνέχισε να είναι άκρως ανταγωνιστική, ούσα μάλιστα εκείνη που απειλούσε περισσότερο. Παρόλα αυτά, γκολ… δεν έμπαινε. Αυτό μέχρι να φτάσουμε στο 90’+3′, όταν η μπάλα έφτασε στον Ρόδρι που με κοντινό πλάσε την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ ( Άλμπερτ Στουίβενμπεργκ): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Πάρτεϊ, Τζάκα, Σάκα (84′ Ελνένι), Έντεγκααρντ (63′ Χόλντινγκ), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (71′ Σμιθ Ρόου).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Λεντ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Σέντρικ, Πεπέ, Ταβάρες, Λοκόνγκα.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (62′ Γκιντογκάν), Στέρλινγκ.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Στέφεν, Γουόκερ, Γκρίλις, Φερναντίνιο, Καΐκι, Εμπέτε, Πάλμερ, ΜάκΑτι.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο (1/1)

Άρεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(31′ Σακά – 57′ πέν. Μάχρεζ, 90’+3′ Ρόδρι)

Γουότφορντ-Τότεναμ (17:00)
Λέστερ-Νόριτς (αναβολή)
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή (2/1)

Έβερτον-Μπράιτον (16:00)
Λιντς-Μπέρνλι (16:00)
Μπρέντφορντ-Άστον Βίλα (16:00)
Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ (αναβολή)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:30)

Δευτέρα (3/1)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς (19:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης (22ης) αγωνιστικής:

Παρασκευή (14/1)

Μπράιτον-Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Σάββατο (15/1)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (14:30)
Γουλβς-Σαουθάμπτον (17:00)
Μπέρνλι-Λέστερ (17:00)
Νιούκαστλ-Γουότφορντ (17:00)
Νόριτς-Έβερτον (17:00)
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή (16/1)

Γουέστ Χαμ-Λιντς (16:00)
Λίβερπουλ-Μπρέντφορντ (16:00)
Τότεναμ-Άρσεναλ (18:30)

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy