Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Basket League

Έτσι θα γίνει το Κύπελλο της σεζόν 2021-2022

Με νέο τρόπο διεξαγωγής θα πραγματοποιηθεί για την φετινή αγωνιστική περίοδο 2021-2022, το Κύπελλο ΟΠΑΠ Basket League, όπου όλες οι φάσεις θα είναι σε μορφή νοκ-άουτ, δηλαδή με μονούς αγώνες. Η έδρα διεξαγωγής των αγώνων θα προέλθει από την κλήρωση του κυπέλλου, όπου η πρώτη ομάδα που θα αναδεικνύεται από την κληρωτίδα θα αγωνίζεται εντός έδρας.

Οι τέσσερις φάσεις στις οποίες θα διεξαχθεί το Κύπελλο θα έχουν ως εξής:

Α’ φάση: Θα σχηματιστούν τέσσερα ζευγάρια έπειτα από κλήρωση. Τέσσερις ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση χωρίς κλήρωση, ενώ οι τέσσερις ομάδες που θα φύγουν νικήτριες από τους αγώνες της α’ φάσης θα προκριθούν επίσης στην συνέχεια του θεσμού.

Β’, Γ’ και Δ’ φάση – Final Eight: Για πρώτη χρονιά το Κύπελλο ΟΠΑΠ Basket League θα έχει την μορφή Final Eight, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται σε γήπεδο το οποίο θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε διάστημα επτά ημερών (εβδομάδα κυπέλλου).

Η κλήρωση για τις φάσεις Β’, Γ, και Δ’ θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη των αγώνων, με τις ομάδες να γνωρίζουν τους αντίπαλους και πιθανούς αντίπαλους στις επόμενες φάσεις, πριν την έναρξη των πρώτων αγώνων.

Στη Β’ φάση θα έχουμε τους αγώνες για τα προημιτελικά, στην Γ’ φάση για τα ημιτελικά ενώ η Δ’ φάση θα είναι ο τελικός της διοργάνωσης.

Η προκριματική φάση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαρτίου 2022 ενώ οι αγώνες για το Final Eight την εβδομάδα 27 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2022.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy