Αποβλήθηκαν από το Κύπελλο Paris FC και Λιόν – Απόφαση έκπληξη

Την αποβολή της Paris FC και της Λιόν από το Κύπελλο Γαλλίας της εφετινής σεζόν, αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μετά την προ δεκαημέρου (17/12) διακοπή του μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «64» λόγω σοβαρών επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς τους, στο ημίχρονο της αναμέτρησης (1-1).

Μετά την παραπάνω απόφαση, η Νις, που είχε κληρωθεί να παίξει με τον νικητή του συγκεκριμένου ζευγαριού θα προκριθεί άνευ αγώνος στην επόμενη φάση του Κυπέλλου («16»).

Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν επίσης με πολύ «τσουχτερά» πρόστιμα (10.000 ευρώ η η Paris FC, 52.000 ευρώ η Λιόν), ενώ οι «λιονέ» θα κληθούν αφενός να πληρώσουν όλες τις ζημιές που έγιναν στο γήπεδο κι αφετέρου να παίξουν όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια τους στη Γαλλία την εφετινή σεζόν χωρίς την παρουσία οπαδών τους.

Παράλληλα, η Λιόν κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Κύπελλο Γαλλίας και στην αγωνιστική περίοδο 2022/23, εάν οι οπαδοί της επιδείξουν αντίστοιχες παραβατικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν.
Τέλος, η Paris FC θα παίξει τα πέντε επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy