Μια στιγμή αδράνειας έφερε την ήττα…

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΛ 1-0

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα η ΑΕΛ έδειξε ότι είναι πολύ καλά μελετημένη, έδωσε χώρο στην Ομόνοια, όμως καραδοκούσε για να «κτυπήσει» τον αντίπαλο και αν έβρισκε την τελική ενέργεια θα μπορούσε να σκοράρει. Στην επανάληψη μια φάση αδράνειας στην άμυνα της ΑΕΛ έφερε το γκολ της Ομόνοιας με τον Τζιωνή που έμελλε να είναι το νικητήριο με την ΑΕΛ στη συνέχεια να χάνει τη συνοχή της και να μην μπορεί να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 1-0!

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΓΣΠ μεταξύ της Ομόνοιας και της ΑΕΛ. Μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε τρεις φάσεις, με τον Βοζίνια μόλις στο 2΄να σώζει από βέβαιη παραβίαση την εστία της ΑΕΛ, σε πλασέ του Μποτεάκ, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» απάντησαν με δύο σουτ προς την εστία του Φαμπιάνο, πρώτα με τον Πελέ που ήταν άστοχο και στη συνέχεια με Μαζάν με τη μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ που δεν έφερε κάτι.

Ο ρυθμός έπεσε κάπως με την Ομόνοια να έχει την κατοχή, όμως η ΑΕΛ γινόταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις που σε μια από αυτές ο Παπαφώτης έπιασε ένα καλό σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε. Στο 27΄ η Ομόνοια πέτυχε γκολ, όμως αυτό με τη βοήθεια του VAR σωστά ακυρώθηκε καθώς υπήρξε οφσάιντ στην παρέμβαση του Λανγκ.

Η ΑΕΛ κρατούσε εύκολα και όποτε της δινόταν η ευκαιρία έβγαινε με αξιώσεις μπροστά και με σωστές συνεργασίες, έφτανε στην περιοχή της Ομόνοιας, όμως έλειπε η τελική ενέργεια. Δύο ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων, που δεν έφεραν κάτι το αξιόλογο με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί στη «λευκή» ισοπαλία 0-0!

 

Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο με τον Βοζίνια να σώζει ένα σουτ του Κακουλή και στη συνέχεια ο Ριέρα να έχει ένα σουτ έξω από τα δοκάρια. Η Ομόνοια μπήκε δυνατά και έδειξε ότι το θέλει να σκοράρει κάτι που πέτυχε με τον Τζιωνή στο 55΄, όταν σε γύρισμα στην περιοχή ο Βοζίνια παρά την προσπάθεια του δεν κατάφερε να εξουδετερώσει το πλασέ. Η ΑΕΛ έδειξε να επηρεάζεται μετά το γκολ που δέχθηκε και έχασε τη συνοχή της που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Ο προπονητής της ομάδας προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα κάνοντας αλλαγές αλλά μέχρι και το 80ο λεπτό δεν έφεραν κάποια αντίδραση.

Στην προσπάθεια της η ΑΕΛ να πιέσει για την ισοφάριση άφηνε κενούς χώρους, δίνοντας την ευκαιρία στην Ομόνοια να βγαίνει μπροστά και να απειλεί. Τρία ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων που δεν έφεραν αλλαγή στο σκορ με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί με την ΑΕΛ να δέχεται την ήττα με 1-0 και να παραμένει στους 15 βαθμούς και στα χαμηλά της βαθμολογίας, ενώ η Ομόνοια ανεβαίνει.

Κίτρινες: Μιξ / Μαζάν, Ριστέφσκι, Βοζίνια

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Σέχου, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέτζιακς, Μπασιρού, Μιξ, Μποτεάκ(76΄Λοίζου), Τζιωνής, Τσέποβιτς(76΄Κακουλής), Παπουλής(90΄Ντούρις).

Αναπληρωματικοί: Παναγή, Ψάλτης, Κίκο, Ατιέμγουεν, Γκόμεθ, Ντούρις, Παναγιώτου, Τσέποβιτς, Λοϊζου

 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σάντος, Τεσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Νταβόρ(90΄Μάζουρεκ), Παπαφώτης(83΄Ρέινολντς), Ριέρα(83΄Μαίντεβατς), Αντωνίου(46΄Τόρες), Πελέ(75΄Ανδρέου), Τσέποβιτς.

Αναπληρωματικοί: Εβόρα, Τσάβες, Ντάφερφελντ, Μάζουρεκ, Ρεϊνολντς, Τόρες, Ανδρέου, Σωτηρίου, Μαϊντεβατς

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy