Επανήλθε στις νίκες και βλέπει Ομόνοια…

ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0. Με γκολ του Αγγέλου Ανδρέου και 2 γκολ του Τσέποβιτς η ΑΕΛ επανήλθε στις νίκες μετά από καιρό

Πολλά και διάφορα στο πρώτο ημίχρονο με το VAR να έχει την τιμητική του αφού άλλαξε τρεις αποφάσεις των διαιτητών. Η ΑΕΛ «ξεμπλόκαρε» στο γκολ αφού με τον Ανδρέου και δύο γκολ του Τσέποβιτς, το ένα με πέναλτι προηγείται με 3-0! Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ κράτησε εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα και μετά από εφτά αγωνιστικές επανήλθε στις νίκες σπάζοντας το αρνητικό της σερί. Με τη νίκη της αυτή η ΑΕΛ ανέβηκε στους 15 βαθμούς.

Μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα είχαμε φάση για τον Ολυμπιακό, όταν σε σέντρα ο Τεισέιρα έκανε χέρι, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, κάτι που ακύρωσε αφού το είδε ξανά στο VAR. Η όλη φάση κράτησε ένα τετράλεπτο, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε στη συνέχεια και κάποια κόρνερ που δεν έφεραν κάτι το αξιόλογο. Το VAR και πάλι είχε δουλειά στη φάση του 10ου λεπτού, όταν ο Πελέ σούταρε, ο Μολ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ανδρέου πέτυχε το γκολ. Μετά από έλεγχο τελικά το VAR ακύρωσε την απόφαση του επόπτη γραμμών και μέτρησε το γκολ του νεαρού.

 

Ένα γεμάτο 25λεπτο στο πρώτο ημίχρονο με ακύρωση πέναλτι, επικύρωση γκολ από το VAR, αλλά και δεύτερο γκολ για την ΑΕΛ στο 21΄ από τον Τσέποβιτς με προβολή μετά από σέντρα του Μαζάν από αριστερά. Πολύ καλύτερη από προηγούμενες της εμφανίσεις η ΑΕΛ διαχειριζόταν σωστά το υπέρ της προβάδισμα, ενώ είχε και ευκαιρίες για τρίτο γκολ. Στο 43΄ νέα φάση με το VAR να παίρνει την απόφαση για πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ, αφού ο διαιτητής έκανε και πάλι λάθος. Ο Τσέποβιτς ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 3-0 με το δεύτερο του προσωπικό γκολ.

Έξι ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων, αφού είχαμε τις διακοπές λόγω VAR, που δεν έφεραν αλλαγές στο σκορ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να προηγείται με 3-0 στο ημίχρονο!

 

Πέρασαν 18 λεπτά για να δούμε τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή ήταν από τον Ολυμπιακό με τον Μάντζη να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γουστάβο σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Γουίλσον τον μιμήθηκε. Αν εξαιρέσουμε τις δύο αυτές φάσεις, οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι, ενώ η ΑΕΛ κρατούσε εύκολα τα υπέρ της δεδομένα. Στο 69΄είχαμε και ένα σουτ του Έουλερ που απέκρουσε ασταθώς ο Μολ.

Τα πάντα είχαν κριθεί και στα τελευταία λεπτά το μόνο που μπορούσε να αλλάξει ήταν ο δείκτης του σκορ, κάτι που δεν έγινε με τον αγώνα να ολοκληρώνεται και την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη, να σπάζει το αρνητικό της σερί και να παίρνει τους τρεις βαθμούς, που την ανέβασαν στους 15! Πλέον το μυαλό όλων στους “γαλαζοκιτρίνους” πάει στον εξ αναβολής αγώνα με την Ομόνοια την προσεχή Τετάρτη(22/12).

Κίτρινες: Νταβόρ / Μανρίκε, Σαμπίνια, Σάλι

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεισέιρα, Σάντος, Ριέρα(75΄Ρέινολντς), Μαζάν, Παπαφώτης(85΄Μάζουρεκ), Ανδρέου(57΄Τόρες), Ριστέφσκι, Πελέ(57΄Έουλερ), Νταβόρ, Τσέποβιτς(85΄Τσάβες)

Αναπληρωματικοί: Κεραυνός, Ντάφερβέλντ, Γεωργίου, Τόρες, Μάζουρεκ, Ρέινολντς, Έουλερ, Αντωνίου, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μαίντεβατς, Τσάβες

 

Ολυμπιακός: Μολ, Φώτη(67΄Νάνι), Σαμπίνια, Μουκτάρης(32΄Γουστάβο), Σάλι(46΄Μάντζης), Κα(67΄Πεχλιβάνης), Γουίλσον, Μανρίκε(76΄Χριστοδούλου), Σαρφό, Κονφέ, Ντιαγνιέ

Αναπληρωματικοί: Κόβατς, Τσούπιτς, Μποβέδα, Μιχαήλ, Μάντζης, Γκουστάβο, Χριστοδούλου, Ευτυχίδης, Πηλαβάς, Καραγιάννης, Πεχλιβάνης, Νάνι.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy